SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Rosenborg vinner hvis de vil

Mike Jensen (t.v) og Pål André Helland er to av de virkelige profilene for et solid Rosenborg i år. De bør kunne ta seg av KR Reykjavik på Island torsdag, så vi setter en rein B i kamp 12 på midtukekupongen.

Mike Jensen (t.v) og Pål André Helland er to av de virkelige profilene for et solid Rosenborg i år. De bør kunne ta seg av KR Reykjavik på Island torsdag, så vi setter en rein B i kamp 12 på midtukekupongen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bør ikke ha problemer på Island.

DEL

Midtukekupong torsdag Hele midtukebongen er europaliga-kvalik, 1. kamp i 2. runde. Innleveringsfrist torsdag kl. 1755.

1. Randers - Elfsborg  B

Hele midtukebongen er europaliga-kvalik, 1. kamp i 2. runde. Innleveringsfrist torsdag kl. 1755. Randers er fortsatt et stykke unna sesongstart i Danmark, mens Elfsborg flyr høyt med 2. plass i den pågående Allsvenskan. Og de moste Lahti 7-2 sammenlagt i 1. runde.

2. Mlada Boleslav - Strømsgodset  (U)B

I Tsjekkia ble Mlada nummer fire sist sesong, og det er ikke noe å kimse av. Men på samme måte som kamp 1 på bongen, har ikke hjemmelaget startet den nye sesongen ennå. Men det er bare en uke til, så Godset vil få motstand her.  Men drammenserne er i form.

3. AIK - Shirak Gyumri  H

AIK tar imot et av de beste armenske lagene, men jeg tviler på at de skjelver i buksene av den grunn. For på Friend Arena er stockholmerne suverene, i hvert fall i serien. Der har de 7-1-0 i år, og slo Sundsvall 4-1 på søndag.

4. Hapoel Beer Sheva - Thun  H(B)

Nei, dette er ikke et publag, de kommer fra Beersheba i det knusktørre Negev-området i det sørlige Israel.  De ramlet til en 3. plass og mistet sølvet etter en svak sluttspurt i vår. Thun mistet medalje på litt samme vis i Sveits, på en svak sesongavslutning.

5. FC Koper - Hajduk Split  B

Koper endte bare nummer åtte i slovensk toppserie i vår, men vant nylig supercupen på straffespark mot Maribor. Men 3-1 sammenlagt mot islandske Vikingur i forrige runde, bør ikke være godt nok mot gode gamle Hajduk Split.

6. Royal Charleroi - Beitar Jerusalem  H

Charleroi var i topp-sluttspillet i Belgia i vår, noe som vitner om bra kvalitet. De er utenfor sesong, men vant nylig en treningskamp mot Virton (Luxembourg). Beitar Jerusalem gjør det brukbart i Israel, men jeg stoler likevel på at hjemmelaget er best her.

7. Slask Wroclaw - IFK Göteborg  U(B)

Polske Slask står med fem strake seirer i serie og europaliga-kvalik, men serien var ferdigspilt slutten av april (4. plass). Slo ut slovenske Celje sist runde. IFK kommer inn i kvaliken nå, men topper Allsvenskan. Gjerrige, spiller mye U, har ikke scoret veldig mye i det siste.

8. Jagiellonia Bialystok - Omonia Nicosia  H(U)

Nok et polsk lag, disse ble nummer tre i Polen sist sesong. Den polske serien starter opp igjen denne helgen, så de bør være bra igang. Kypriotiske Nicosia ble nummer fire i serien  sist sesong,  og slo ut Dinamo Batumi (Georgia) i 1. runde.

9. Inverness - Astra Giurgiu  H(UB)

Inverness Caledonian Thistle  tok en sterk 3. plass i Skottland i fjor. Selvsagt et godt stykke bak Celtic, men likevel. Astra gjorde rumenerne stolte ved å slå ut Lyon og ta seg til gruppespillet i Europaligaen i fjor. Der tok de fire poeng, så dette er ikke et dårlig lag!

10. Shamrock Rovers - Odd  U(B)

Shamrock ligger på 3. plass i Irland, og tok seg greit av Niedercorn med 3-0 sammenlagt i forrige runde. Odd imponerte da de slo Sheriff borte, men 0-0 hjemme var svakere. Og 0-3 mot Rosenborg, nesten uten å forsøke å score mål, var vel fortjent. Usikker på form.

11. HNK Rijeka - Aberdeen  H

Hjemmelaget ble nummer to i Kroatia i 2014/15-sesongen, noe som gjør dem til store favoritter her, i mine øyne. Kroatia har hauger og lass av gode fotballspillere, så jeg tror det blir vanskelig for et Aberdeen utenfor sesong å få med seg noe til returkampen.

12. KR Reykjavik - Rosenborg  B

KR Reykjavik er nummer to på Island, de er i form og har ikke sluppet inn mål på de tre siste i serien. Men de måtte ha ekstraomganger for å slå ut Cork City i 1. runde i europacupkvaliken. Hvis RBK bare gidder, vinner de her.