SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Rosenborg vinner hvis de vil

Bør ikke ha problemer på Island.

Mike Jensen (t.v) og Pål André Helland er to av de virkelige profilene for et solid Rosenborg i år. De bør kunne ta seg av KR Reykjavik på Island torsdag, så vi setter en rein B i kamp 12 på midtukekupongen.

Mike Jensen (t.v) og Pål André Helland er to av de virkelige profilene for et solid Rosenborg i år. De bør kunne ta seg av KR Reykjavik på Island torsdag, så vi setter en rein B i kamp 12 på midtukekupongen. (Foto: )

DEL

Midtukekupong torsdag Hele midtukebongen er europaliga-kvalik, 1. kamp i 2. runde. Innleveringsfrist torsdag kl. 1755.

1. Randers - Elfsborg  B

Hele midtukebongen er europaliga-kvalik, 1. kamp i 2. runde. Innleveringsfrist torsdag kl. 1755. Randers er fortsatt et stykke unna sesongstart i Danmark, mens Elfsborg flyr høyt med 2. plass i den pågående Allsvenskan. Og de moste Lahti 7-2 sammenlagt i 1. runde.

2. Mlada Boleslav - Strømsgodset  (U)B

I Tsjekkia ble Mlada nummer fire sist sesong, og det er ikke noe å kimse av. Men på samme måte som kamp 1 på bongen, har ikke hjemmelaget startet den nye sesongen ennå. Men det er bare en uke til, så Godset vil få motstand her.  Men drammenserne er i form.

3. AIK - Shirak Gyumri  H

AIK tar imot et av de beste armenske lagene, men jeg tviler på at de skjelver i buksene av den grunn. For på Friend Arena er stockholmerne suverene, i hvert fall i serien. Der har de 7-1-0 i år, og slo Sundsvall 4-1 på søndag.

4. Hapoel Beer Sheva - Thun  H(B)

Nei, dette er ikke et publag, de kommer fra Beersheba i det knusktørre Negev-området i det sørlige Israel.  De ramlet til en 3. plass og mistet sølvet etter en svak sluttspurt i vår. Thun mistet medalje på litt samme vis i Sveits, på en svak sesongavslutning.

5. FC Koper - Hajduk Split  B

Koper endte bare nummer åtte i slovensk toppserie i vår, men vant nylig supercupen på straffespark mot Maribor. Men 3-1 sammenlagt mot islandske Vikingur i forrige runde, bør ikke være godt nok mot gode gamle Hajduk Split.

6. Royal Charleroi - Beitar Jerusalem  H

Charleroi var i topp-sluttspillet i Belgia i vår, noe som vitner om bra kvalitet. De er utenfor sesong, men vant nylig en treningskamp mot Virton (Luxembourg). Beitar Jerusalem gjør det brukbart i Israel, men jeg stoler likevel på at hjemmelaget er best her.

7. Slask Wroclaw - IFK Göteborg  U(B)

Polske Slask står med fem strake seirer i serie og europaliga-kvalik, men serien var ferdigspilt slutten av april (4. plass). Slo ut slovenske Celje sist runde. IFK kommer inn i kvaliken nå, men topper Allsvenskan. Gjerrige, spiller mye U, har ikke scoret veldig mye i det siste.

8. Jagiellonia Bialystok - Omonia Nicosia  H(U)

Nok et polsk lag, disse ble nummer tre i Polen sist sesong. Den polske serien starter opp igjen denne helgen, så de bør være bra igang. Kypriotiske Nicosia ble nummer fire i serien  sist sesong,  og slo ut Dinamo Batumi (Georgia) i 1. runde.

9. Inverness - Astra Giurgiu  H(UB)

Inverness Caledonian Thistle  tok en sterk 3. plass i Skottland i fjor. Selvsagt et godt stykke bak Celtic, men likevel. Astra gjorde rumenerne stolte ved å slå ut Lyon og ta seg til gruppespillet i Europaligaen i fjor. Der tok de fire poeng, så dette er ikke et dårlig lag!

10. Shamrock Rovers - Odd  U(B)

Shamrock ligger på 3. plass i Irland, og tok seg greit av Niedercorn med 3-0 sammenlagt i forrige runde. Odd imponerte da de slo Sheriff borte, men 0-0 hjemme var svakere. Og 0-3 mot Rosenborg, nesten uten å forsøke å score mål, var vel fortjent. Usikker på form.

11. HNK Rijeka - Aberdeen  H

Hjemmelaget ble nummer to i Kroatia i 2014/15-sesongen, noe som gjør dem til store favoritter her, i mine øyne. Kroatia har hauger og lass av gode fotballspillere, så jeg tror det blir vanskelig for et Aberdeen utenfor sesong å få med seg noe til returkampen.

12. KR Reykjavik - Rosenborg  B

KR Reykjavik er nummer to på Island, de er i form og har ikke sluppet inn mål på de tre siste i serien. Men de måtte ha ekstraomganger for å slå ut Cork City i 1. runde i europacupkvaliken. Hvis RBK bare gidder, vinner de her.