SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Ryker West Ham ut av Europaligaen?

Haugesunderen Martin Samuelson og West Ham står i fare for å ryke ut av Europaligaen.

Haugesunderen Martin Samuelson og West Ham står i fare for å ryke ut av Europaligaen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har fylt ut midtukekupongen for deg!

DEL

Denne uken består midtukekupongen utelukkende av kampet fra Europaliga-kvalifiseringen. Det er en vanskelig kupong.

Bonuspotten for den som skulle stikke av med tolv rette alene er 650 00 kroner.

Innleveringsfrist torsdag klokken 1855.

1. Rosenborg – Debrecen HU

Rosenborg er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen. De står med 6-3-0 på Lerkendal, men i de to siste seriekampene mot Sandefjord (1–2) og Sarpsborg (2–3) har de slitt. Debrecen spilte 3-3 mot Honved i helgen. RBK kan klare seg med uavgjort etter at de vant 3–2 på bortebane i Ungarn, men hjemme i Trondheim tror jeg de går for seier. 

2. Strømsgodset – HNK Hajduk Split HUB

Det var mange tippeksperter som hadde troen på Strømsgodset før bortekampen i Split, men Godset tapte 0–2 i Kroatia. De får en vanskelig oppgave med å ta seg videre i Europaligaen, men hjemme på Marienlyst har de vært sterke denne sesongen. Hajduk har to mål å gå på, så det er mulig kroatene vil være fornøyd med uavgjort i Drammen. De klarte bare 2–2 mot Slaven i serien i helgen.

3. Odd – Elfsborg H

Odd fikk en drømmestart på bortekampen i Borås. De ledet 1–0 etter å ha scoret på straffespark tidlig i første omgang, men svenskene kom tilbake. Odd burde fått med seg et uavgjortresultat fra Sverige, men en keepertabbe ødela det. Odd er i slag, og de vil satse knallhardt på returkampen i Skien. Odd ladet opp til Europaliga-lampen med å slå Mjøndalen 6-3. Går for H.

4. IFK Göteborg – Belenenses HU

IFK tapte bortekampen mot Belenenses 1-2, men bortemålet de skaffet seg helt på tampen av kampen kan vise seg å bli gull verdt for svenskene. IFK røk ut mot portugisiske Rio Ave i fjor, men jeg tror ikke de ryker mot dette portugisiske laget. Bør bli hjemmeseier.

5. Istanbul Basaksehir – AZ Alkmaar HU

Det er aldri enkelt å spille mot tyrkiske lag på hjemmebane. Tidligere Brann-spiller Stéphane Badji og Basaksehir tapte 0–2 borte, men hjemme er de sterke. De tapte kun én hjemmekamp i serien i fjor. AZ er et bra bortelag, men de kan forsvare seg til avansement.

6. Dinamo Minsk – FC Zurich H

Dinamo Minst vant overraskende 1–0 i Sveits, og Zürich har en vanskelig jobb foran seg i den hviterussiske hovedstaden. Dinamo er et solid hjemmelag. De har kun tapt én av syv hjemmekamper denne sesongen. De slo Cerno More hele 4–0 i Minsk i forrige runde.

7. FC Vaduz – Thun B

Begge lagene spiller i den sveitsisk Superligaen, men de representerer henholdsvis Liechtenstein og Sveits. Første kampen endte 0-0, men jeg tror at Thun vinner returoppgjøret. De har møtt Vaduz ti ganger tidligere, men aldri tapt. Bør være en sikker borteseier.

8. FC København – FK Jablonec H

Ståle Solbakkens menn vant 1–0 i den første kampen. FCK har fått en god start på sesongen i Superligaen. De har vunnet mot Esbjerg (2–1) og Sønderjyske (3-1). Jablonec er ubeseiret på sine to første kamper i Tsjekkia. FCK er gode hjemme i Parken. Satser på H.

9. Vitesse Arnhem – Southampton B

Ronald Koemans Southampton var overlegen i den første kampen og vant 3–0. Premier League startet denne helgen, og spørsmålet er om Saints hviler spillere til serieåpningen. Engelskmennene skal uansett være gode nok til å vinne denne kampen. Går for ren B.

10. AFC Astra Giurgiu – West Ham UB

West Ham ledet 2–0 i London, men Astra kom tilbake og fikk 2–2. Rumenerne har med andre ord skaffet seg et veldig godt utgangspunkt før returkampen. Astra har slått ut storklubber tidligere. De slo ut Lyon sist sesong, så West Ham skal passe seg her.

11. Astromitos Athinon – AIK  HB

Astromitos imponerte på bortebane i Stockholm. De vant 3–1 på Friends Arena, og AIK skal få det tøft i Hellas. Grekerne har flere brasilianere og argentinere i stallen. Sist sesong røk de ut i 3. runde mot Sarajevo. Da vant de bortekampen, men tapte hjemme.

12. Borussia Dortmund – Wolfsberger AC H

Dortmund gjorde akkurat det de trengte på bortebane i Østerrike, hvor de vant 1–0. Foran egne fans på Signal Iduna Park vil de helt sikkert spille mer offensivt, og jeg tror østerrikerne vil få juling i denne kampen. Dortmund er for meg den sikreste kampen.