SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Slår Liverpool tilbake i Europa?

Vår tippeekspert er usikker på om Liverpool og Christian Benteke vinner i Europaligaen torsdag.

Vår tippeekspert er usikker på om Liverpool og Christian Benteke vinner i Europaligaen torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sjekk hvordan vi skal få tolv rette på midtukekupongen!

DEL

MidtukekupongenMidtukekupongen består denne uken av kamper fra Mesterligaen og Europaligaen. De åtte første kampene på kupongen spilles onsdag, mens de øvrige fire kampene spilles torsdag.

Blir det en alenevinner i tipping på Midtukekupongen, vil vedkommende kunne innkassere 2,5 millioner kroner i bonuspotten.

På høyresiden av saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil.

Spillsenter: Vi gir vekk reisegavekort for 10 000 kroner

1. Roma – Barcelona B

Mesterliga. Roma står med to seire og én uavgjort. på de tre første kampene sine i Serie A. De har blant annet vunnet hjemme mot regjerende seriemester Juventus. Barcelona har tre strake seire i La Liga. Katalanerne slo Atlético Madrid 2–1 i helgen. Jeg tror Roma skal få slite med Neymar og Messi. Holder en knapp på Barca, og kjører en ren borteseier.

2. Bayer Leverkusen – BATE Borisov HU

Mesterliga. Leverkusen er inne i en svak periode. I helgen tapte Leverkusen overraskende 0–1 mot nyopprykkede Darmstadt. Det var lagets andre tap på rad. De har solid rutine fra Mesterligaen. De har tatt seg videre fra gruppespillet på de siste seks forsøkene. BATE har kvalifisert seg gjennom tre kvalikrunder. De vant samtlige kamper på hjemmebane, men de har fortsatt ikke vunnet borte i Europa. Bør være en grei hjemmeseier, selv om Leverkusen er ute av form!

3. Chelsea – Maccabi Tel Aviv H

Mesterliga. Chelsea har fått en forferdelig start på sesongen i Premier League. Laget, som av de fleste ekspertene var tippet som en gullkandidat, ligger helt nede på 17.-plass med fire poeng. London-klubben har kun vunnet én kamp denne sesongen. De har også sluppet inn flest mål i Premier League. Nå må Jose Mourinhos mannskap våkne. Israelske Maccabi Tel Aviv skal ikke holde samme nivå somengelskmennene. Chelsea-forsvaret bør likevel merke seg navnet. Eran Zahavi er en måltyv. Han har scoret syv mål i kvaliken.

4. Dynamo Kiev – FC Porto HUB

Mesterliga. Porto er råsterke hjemme, men det samme kan sies om Dynamo Kiev. Dynamo har vunnet syv av ni kamper i alle turneringer så langt denne sesongen. Men ukrainerne trives ikke mot portugisiske lag. På 16 kamper mot lag fra Portugal har de 5-3-8. Porto har solid rutine i Mesterligaen, og de har kun tapt én gang mot ukrainske lag. Jeg vil anta at det blir en jevn kamp i den ukrainske hovedstaden, og jeg kjører helgardering her.

5. Olympiakos Piraeus – Bayern München B

Mesterliga. Olympiakos har fått en god start på sesongen med tre strake seire i Hellas. Bayern er bunnsolide. De står med fire strake seire og har 12–2 i målforskjell i Bundesliga. Tyskerne er ubeseiret i de siste syv kampene mot greske lag (5-2-0). De taper ikke denne heller.

6. NK Dinamo Zagreb – Arsenal B

Mesterliga. Moldes overmenn fra Kroatia kom seg inn i gruppespillet. De er ubeseiret i den hjemlige serien etter ni kamper. Men kroatene har tapt de seks siste kampene mot engelske lag, inkludert de tre siste hjemmekampene. Det skal være klasseforskjell på disse to lagene. Arsenal bør vinne denne kampen.

7. Valencia – Zenit St. Petersburg H

Mesterliga. Valencia har fått en grei start i La Liga. De er ubeseiret på de tre første serierundene. De står med to uavgjorte og én seier. Zenit spilte 2-2 mot serieleder CSKA i helgen. De lå under 0-2, men kom tilbake. De får en tøffere oppgave her. Zenit sliter mot spanske lag. De uten seier på de ni siste møtene mot spansk motstand. Det er aldri enkelt å spille på på Mestalla.

8. KAA Gent – Lyon HU

Mesterliga. Belgiske Gent debuterer i Mesterligaen. De har slitt med å avgjøre kamper i den hjemlige ligaen. De er det eneste laget som er ubeseiret i den belgiske toppserien, men de har spilt uavgjort i fem av syv kamper. Lyon har mye Mesterliga-erfaring, men har ikke overbevist i Ligue 1. I den hjemlige ligaen viser statistikken 2-2-1. Jeg tror mest på uavgjort, men Lyon er ikke det storlaget de en gang var. Gent kan sjokkere her. Jeg garderer denne.

9. Fenerbahce – Molde H

Europaligaen. Fenerbahçe topper den tyrkiske ligaen. De har stjerner som Nani, van Persie, Meireles og Fernandao i stallen. Molde trøbler på bortebane i Europa. De er uten seier i de siste syv bortekampene i Europa. Statistikken viser fire uavgjorte og tre tap. Det er også verdt å merke seg at norske lag aldri har vunnet i Tyrkia. Ni forsøk har endt med seks tap og tre poengdelinger. Jeg tviler på at moldenserne bryter den statistikken.

10. Ajax – Celtic HU

Europaligaen. Disse lagene har møttes fire ganger tidligere i Amsterdam. Lagene står med to seire hver i den nederlandske hovedstaden. Celtic har ikke scoret i de to siste kampene i Europa. De har kun vunnet to av de siste bortekampene i Europa. Ajax på sin side har vunnet fire av de fem siste hjemmekampene i Europa. Dette blir jevnt, men hjemmebanefordelen gjør at jeg garderer.

11. Bordeaux – Liverpool UB

Europaligaen. Bordeaux tapte 1–2 mot Reimns i serieåpningen siden har det blitt tre uavgjorte og én seier. De imponerte med å spille 2–2 mot PSG i helgen. Liverpool ladet opp med 1-3-tap mot Manchester United. De har ikke vunnet på de fem siste bortekampene i Europa. I Frankrike har Liverpool 5-1-7 på de siste 13 kampene, men Bordeaux har større problemer med engelske lag. De har kun vunnet én av de siste ti kampene mot lag fra fotballøyen. Liverpool skal være best, men spørsmålet er hvor høyt Brendan Rodgers prioriterer Europaligaen. Lukter U!

12. Saint-Etienne – Rosenborg HU

Europaligaen. Saint-Etienne viser fin form. De har vunnet de tre siste seriekampene i Ligue 1. RBK har hatt problemer mot franske lag. På de siste syv kampene har de fem tap, én uavgjort og én seier. Men trønderne har spilt ni bortekamper i Europa uten tap. I tillegg har de allerede avgjort den hjemlige serien etter søndagens 1-0-seier mot Stabæk. De kan dermed ha fullt fokus på det som skjer i Europa. Kan de klare å få med seg ett poeng?