SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Sociedad har underprestert

David Moyes har det tøft i Real Sociedad etter en svak start på sesongen.

David Moyes har det tøft i Real Sociedad etter en svak start på sesongen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er fredagens oddstips!

DEL

OddstipsFredagens oddsprogram domineres som vanlig kamper fra tysk 2. Bundesliga og fransk Ligue 2, men det er også oppgjør i spansk La Liga, tysk 1. Bundesliga og engelsk Mesterskapserie.

Las Palmas - Real Sociedad B

Spansk, La Liga. Nyopprykkede Las Palmas ligger under nedrykksstreken med seks poeng. De har kun én seier på de ti første kampene. Målforskjellen er 7-16. De trives best på hjemmebane. Fem av seks poeng er tatt på Gran Canaria.

Nå møter de et Real Sociedad-lag som ikke har fått det til denne sesongen. Etter at de slo Levante i runde 9, gikk Real Sociedad på et nytt tap mot Celta Vigo i forrige serierunde. Nå ligger David Moyes' menn nede på 16.-plass.

Men Las Palmas sin situasjon er enda verre. De ligger på nest sisteplass, og selv under sin nye manager Quique Setien klarer de ikke å ta poeng. Men: Laget fra den spanske ferieøyen i Atlanterhavet viser imidlertid tegn til bedring under sin nye manager. De spilte bedre fotball på Santiago Bernabeu enn de har gjort på lenge.

Las Palmas-fansen håper den nye manageren skal redde laget fra nedrykk, og vekke Sergio Araujo, som er en tidligere Boca-spiller og viktigste angrepsspilleren i laget. Han har vært helt ute av form, men argentineren har fortsatt mulighet til å score mellom ti og 20 mål som forventes av ham.

Den tidligere Everton- og Manchester United-manageren David Moyes må klare seg uten De La Bella, Zaldua, Zurutuza og Raul Navas, og det er usikkert om Asier Illarramendi rekker kampen.

Real Sociedad starter trolig med disse elleve: Rulli; Zaldua, Gonzalez, Inigo, Berchiche; Illarra, Bergara, Prieto, Vela, Zurutuza; Agirretxe.

Vertene mangler Angel, Javi Castellano og Alcaraz.

Sannsynlig Las Palmas-lagoppstilling: Javi Varas; David, Aythami, Bigas, Garrido; Gomez, El Zhar, Roque, Hernan, Viera; Araujo.

Det er flere grunner til at jeg velger å sette en B på denne kampen:

  • Real Sociedad spiller betydelig bedre borte enn hjemme denne sesongen. De har nemlig tatt syv av ni poeng på bortebane så langt. Begge seirene deres denne sesongen har kommet på fremmed gress. 
     
  • Las Palmas er det laget som har færrest skudd på mål i La Liga denne sesongen. De har kun hatt 33 skudd på mål på de ti første kampene. Det tyder på at de ikke skaper spesielt mange sjanser.
     
  • Laget fra Kanariøyene har ikke scoret i seks av de siste syv hjemmekampene sine.

David Moyes har ikke råd til å tape denne kampen om han fortsatt vil være Sociedad-manager lørdag. 2,60 i odds for borteseier ok, synes jeg. Jeg går for borteseier her. Innsatsen blir 100 kroner. Spillestopp klokken 2025.

Her er vårt singeltips fredag 6. november:

Las Palmas - Real Sociedad 2,40 - 2,90 - 2,60 B

Total odds: 2,60