SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Sorry, Tromsø!

Bodø  20150516.
Eliteserien fotball 2015: Bodø/Glimt-Tromsø.  Tromsø Magnar Ødegaard fortviler etter 1-0 målet som Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye scoret under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Tromsø på Aspmyra Stadion. Kampen endte 1-0.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bodø 20150516. Eliteserien fotball 2015: Bodø/Glimt-Tromsø. Tromsø Magnar Ødegaard fortviler etter 1-0 målet som Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye scoret under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Tromsø på Aspmyra Stadion. Kampen endte 1-0. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er mandagens singeltips!

DEL

ODDSTIPSFor en herlig fotballdag! Mandagens oddsprogram byr blant annet på kamper fra den norske eliteserien og 1. divisjon, i tillegg er det mange kamper fra norsk 2. divisjon. Det er også svenske, danske, nederlandske, russiske, islandske og sveitiske kamper på kupongen. 

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Tromsø - Odd B

Norsk, eliteserie. Tromsø er det eneste laget i eliteserien som ikke har vunnet på hjemmebane i år. Uttellingen på de ni første seriekampene er fattige fire poeng, og fortsetter poengsankingen på samme måte fremover, er nedrykk ikke til å unngå.

Før serierunden annen pinsedag er de tabelljumbo, og de har fem poeng opp til Start som ligger over nedrykksstreken.

Odd tapte 1-2 borte mot Tromsø både i 2011 og i 2013. Begge kampene ble spilt på mandager. Odd har faktisk ikke vunnet på sine 14 siste bortekamper i eliteserien som har vært spilt på en mandag. Sist de vant en mandagskamp på bortebane var i 2003. Da vant oddingene 1-0 mot Viking.

Etter en god start på sesongen med tre strake seire på rad, gikk telemarkingene fire kamper på rad uten en seier. Nå har de murt igjen bakover, og i de to siste kampene har de ikke sluppet inn baklengsmål. På de to kampene har de vunnet 2-0 mot Godset og spilt 0-0 mot Haugesund, men begge kampene er spilt hjemme i Skien.

Nå skal de spille på bortebane, og de har vært gode borte denne sesongen. De har tatt syv poeng på de fire første bortekampene.

Men: Odd har sluppet inn mål i sine elleve siste bortekamper. Sist laget fra Skien holdt tett bakover på bortebane var mot Bodø/Glimt 12.juli i fjor. Det kan bli vanskelig. TIL har scoret syv mål på de tre siste kampene, men har likevel ikke tatt et eneste poeng.

Tromsø har imidlertid levert bedre prestasjoner enn det poengfangsten til nå tilsier, men de har ikke hatt marginene på sin side.

Til kampen mot Odd kan Christian Landu Landu debutere. 23-åringen var en av fem nykommere som ble hentet til TIL foran 2015-sesongen. En skade har imidlertid gjort at den tidligere Viking-spilleren foreløpig ikke har vært på banen i eliteserien for sin nye klubb.

Det er flere gode nyheter for TIL på skadefronten. Trolig er to av de tre som haltet av Aspmyra 16. mai tilgjengelige igjen til kampen mot Odd. Zdenek Ondrasek og Marcus Hansson blir klar til kampen mot Odd, men keeper Gudmund Taksdal Kongshavn rekker neppe mandagens kamp.

Hos TIL er også William Frantzen uaktuell for spill på grunn av en lengre skadeproblematikk, og Lars-Gunnar Johnsen rekker neppe denne kampen heller. I tillegg er Kent-Are Antonsen suspendert, etter at han pådro seg sesongens tredje gule kort mot Bodø/Glimt.

Jeg mener Odd har et godt lag denne sesongen, og de bør vinne mot et TIL-lag som fortsatt strever i motgang. 2.15 i odds for borteseier mener jeg er greit singeltips. Vår innsats blir 100 kroner. Spillestopp klokken 1525.

Her er vårt oddstips mandag 25. mai:

Tromsø - Odd 3,00 - 3,20 - 2,15 B

Total odds: 2.15