SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Spanjolene vil ha revansj

Vår tipper tror at Spania og Gerard Pique (t.v.) får revansj mot Slovakia i lørdagens EM-kvalik. I bortekampen tapte spanjolene 1-2.

Vår tipper tror at Spania og Gerard Pique (t.v.) får revansj mot Slovakia i lørdagens EM-kvalik. I bortekampen tapte spanjolene 1-2. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har fylt ut lørdagskupongen!

DEL

LørdagskupongenDe åtte første på lørdagsbongen er EM-kvalik, ingen av lagene spilte tellende kamp i midtuken. Jeg gir Sverige og Zlatan en sjanse i Russland, men tror ikke på mer enn en U for våre naboer.

Østerrike en soleklar banker i kamp 2, og jeg tror Spania overtar tabelltoppen i gruppe C ved å slå Slovakia.

De fire siste er engelsk league 1, og der er «Blades» en klink H mot Colchester i kamp 12.

Oddstips: Makedonia vinner bunnoppgjøret

1. Russland - Sverige  H(U)

I gruppe G har Russland to tap på de tre siste. Capello har fått fyken, de må vinne nå for å gå direkte til EM. Men Sverige er ubeseiret, også på bortebane (1-2-0).

2. Østerrike - Moldova  H

Østerrike topper gruppe G, de er fire poeng foran Sverige etter råsterke 5-1-0 på seks kamper. Dermed er det ingen grunn til å tro at Moldova kan stikke kjepper i hjulene deres, gjestene står med fattige to poeng.

3. Montenegro - Liechtenstein  H

Dette er lagene på 4.- og 5. plass i gruppe G, noen poeng foran Moldova. Hjemmelaget har en grei teoretisk sjanse til å nå kvalik, men da må Russland gå fra vondt til verre. Men uansett er montenegrinerne favoritter på hjemmebane her.

4. Ukraina - Hviterussland  H

Gruppe C er helt todelt, der ingen av lagene på nedre halvdel har mer enn fire poeng. Og der finner vi Hviterussland. Ukraina er i realiteten sikret kvalik allerede, men jakter selvsagt sikker EM-plass, med Spania «kun» tre poeng foran.

5. Luxembourg - Makedonia  H(UB)

Bunnkampen i gruppe C. Makedonia vant det motsatte oppgjøret 3-2, men det er jo ikke akkurat betryggende. Laget fra fyrstedømmet er selvsagt svake, men ikke helt pill råtne. Og Makedonia er også blant Europas svakeste nå. Helgarderer.

6. Spania - Slovakia  H

Spania går forbi Slokavia i tabelltoppen her med seier. Det er ikke uvanlig for de beste lagene å starte kvaliken litt halvveis, for så å gire opp. Det tror jeg også gjelder Spania, som står med fire strake seirer etter bortetapet mot nettopp Slovakia i september i fjor.

7. Estland - Litauen  H(U)

Så var vi i gruppe E, og et baltisk oppgjør der en taper mest sannsynlig kan se langt etter kvalik. Viktige saker, altså, i tillegg til prestisjen i et slikt lokaloppgjør. Litauen vant motsatt kamp 1-0, men siden har det blitt fire strake tap.

8. Sveits - Slovenia  H(U)

Sveits åpnet kvaliken med to tap, men så er det blitt fire seirer – de er på vei mot EM sammen med ubeseirede England. Men Slovenia tapte 2-3 hjemme mot England sist, de virker rimelig sterke, så jeg tar med en U.

9. Barnsley - Shrewsbury  H(B)

De fire siste kampene er fra engelsk League 1, altså nivå 3. Der har Barnsley åpnet middels, med syv poeng på fem kamper, mens Shrewsbury har kommet skeivt ut, med to poeng så langt. Men alle tapene er med ett mål, mens Barnsley røk 0-3 for Rochdale sist!

10. Chesterfield - Wigan(U)B

Chesterfield er på siste playoffplass, med ti poeng. Og det var akkurat der de havnet i vår også, uten at kvaliken ga opprykk. Wigan fortsatte i sitt elendige spor i sesongåpningen etter nok et nedrykk, men har nå vunnet to av de tre siste. Vanskelig, er Wigan igang?

11. Oldham - Bradford  H

To lag rundt midten, Oldham har syv poeng (4-3 i målforskjell), Bradford fem (4-7). Men Bradford har sluppet inn fire på to bortekamper, mens Oldham har kun ett baklengs hjemme. Altså en H i utgang, og uten flere garderinger, må det bli sånn. Tross U-fare.

12. Sheffield United - Colchester  H

Sheffield United tapte åpningskampen, men så har «Blades» vunnet fire strake, og er oppe på 2. plass. Opprykk er selvsagt målet for et lag som hater den nåværende posisjonen som nummer to i Sheffield. Colchester har ikke vunnet ennå, gjør det ikke her heller.