SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Norge skal få slite

Oslo  20151009.
Per-Mathias Høgmo på trening dagen før kampen mot Malta.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslo 20151009. Per-Mathias Høgmo på trening dagen før kampen mot Malta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Norge må vinne, og jeg tror også de gjør det. Men det kan bli en sliteseier.

DEL

Fredag gikk BAs oddstips inn for fjerde dag på rad.

Dagens oddsprogram er preget av fotballkamper nedover i divisjonssystemet, ishockey og EM-kvalifisering.

Den store snakkisen er naturligvis Norges hjemmekamp mot Malta.

Norge – Malta (0–1)  U

Dette er en kamp Norge må og skal vinne. Etter en litt haltende start på kvalifiseringen og Per-Mathias Høgmos landslagskarriere, råder optimismen så til de grader i det ganske land. Det er ganske oppsiktsvekkende at Ullevaal var utsolgt flere dager i forkant av denne kampen. Det norske folk har rett og slett fått ferten av et EM-sluttspillet i Frankrike.

La oss ta utgangspunktet først: To runder før slutt ligger Norge på 2.-plass to poeng bak Italia. Kroatia ligger to poeng bak Norge igjen.

Norge er allerede sikret minst en 3. -plass som gir play off, men for å gå direkte til EM kan det se ut til at Norge må slå Malta i kveld, og Italia borte på tirsdag. Kroatia har nemlig igjen Bulgaria hjemme (i kveld) og Malta borte. Vinner Luka Modric og co. disse to kampene, vil de gå forbi Norge om Norge ikke har full pott i sine kamper. Kroatia er nemlig bedre innbyrdes om det skulle bli poenglikhet mellom dem og Norge.

Fallgruven for Norge i kveld er at alt fokus er rettet mot bortekampen mot Italia tirsdag, og at en seier mot tabelljumbo Malta er tatt forgitt.

Da blir de hardt straffet. La oss være ærlig; Malta er et veldig dårlig lag. Men det er to aspekter som gjør dem til en potensiell mine for Per-Mathias Høgmo.

Malta går sjeldent på stortap. Det nærmeste de har kommet å bli skikkelig knust i årets kvalifisering, er faktisk Norges 3-0-seier i Malta.

Norge trives svært dårlig når de skal styre kamper på hjemmebane. De fikk vi en påminnelse på da Aserbajdsjan kom til Ullevaal i juni og knep med seg et 0-0-resultat.

Norges største hemsko er at dagens lag ikke oser av kreativitet og målscorere. Etter alle solemerker kommer Norge til å starte med Alexander Søderlund på topp. Haugesunderen har 19 landskamper, men har ennå til gode å score et eneste mål!

Jeg tror heldigvis at Norge vinner. Får Norge hull på byllen tidlig, kan det bli en fest. Men lar det første målet vente på seg, kan de bli en sliteseier. Malta tapte for eksempel kun 0–1 borte mot Italia, spilte 1–1 borte mot Bulgaria. De ga også Kroatia kamp til døren borte. Det er et «long shot», men Norsk Tipping tilbyr 4,10 på at Norge vinner med nøyaktig ett mål. Det er et spill jeg ser verdi i.

Dagens spill:

Norge – Malta (0–1)   1,34 4,10 5,25 U

Innsats: 100 kroner.