SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Hvem vinner hatkampen?

Lørenskog  20160105.
Ishockey, Eliteserien menn 
Lørenskog- Vålerenga
Vålerengaspiller Martin Laumann Ylven (35) mot Lørenskogspiller Steffen Thoresen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Lørenskog 20160105. Ishockey, Eliteserien menn Lørenskog- Vålerenga Vålerengaspiller Martin Laumann Ylven (35) mot Lørenskogspiller Steffen Thoresen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er onsdagens oddstips!

DEL

OddstipsMye ishockey på programmet, og onsdag er det sluttspillet i den norske eliteserien som gjelder.

Vålerenga - Lørenskog H

Norge, ishockey. Det er semifinale i sluttspillet. For Vålerenga er dette siste sjanse til å skaffe seg et trofe med Espen "Shampo" Knutsen som trener. Det skal som kjent gjøres store endringer i Norges mestvinnende hockeyklubb etter sesongen. Administrasjonen skal omstruktureres, og Jordal Amfi skal jevnes med jorden.

Vålerenga har lagt bak seg et elendig grunnspill, hvor det bare ble 5.-plass og et hav av poeng opp til Stavanger Oilers på 1.-plass. Men de tok seg videre i sluttspillets kvartfinalen etter seks beintøffe kamper mot Frisk Asker.

I semifinalen er det erkerival Lørenskog som er motstander. Den første semifinale-kampen ble spilt i Lørenskog, og da måtte Vålerenga tåle et 3-2 tap. Vålerenga har forsøkt å mobilisere publikum før den første hjemmekampen, og er nok svært sugne på revansje. Hat-forholdet mellom klubbene har blitt godt illustrert gjennom TV-serien "Iskrigerne".

I grunnserien møtte de hverandre fem ganger. Tre ganger på Jordal, og to ganger i Lørenskog. Vålerenga vant to av oppgjørene, én seier både hjemme og borte.

Lørenskog var grunnseriens nest beste lag og avsluttet med 95 poeng, fire poeng bak Oilers og 18 poeng foran Vålerenga. Poengforskjellen har derimot vært lite synlig når lagene har møttes denne sesongen. Lagene har én storseier hver mot hverandre, men ellers har det vært tett og jevnt. Tre av kampene i grunnserien endte med 2-1 seier til ett av lagene, og den første semifinalekampen endte som kjent med 3-2 seier til Lørenskog.

Vålerenga tror jeg er såpass revansjesugne og pokalkåte at de slår tilbake i dag. Det rapporteres at det kommer til å bli en del publikum og da er Jordan Amfi et fantastisk sted å være. Både Vålerenga-spillerne og "Shampo" vet at skulle det bli 0-2 i sekken så blir veien til en eventuell finale i overkant tøff.

I hockey kan alt skje, men jeg går for hjemmeseier til 2,25 i odds. 250 kroner innsats. Spillstopp 1855.

Vårt tips:

Vålerenga - Lørenskog 2,25 - 3,95 - 2,35 H

Totalodds: 2,25