SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Tsjekkia taper i Sverige

Football Soccer - Czech Republic v Scotland - International Friendly - Stadion Letna, Prague, Czech Republic - 24/3/16
Czech Republic's Borek Dockal in action with Scotland's Darren Fletcher
Action Images via Reuters / Matthew Childs
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.

Football Soccer - Czech Republic v Scotland - International Friendly - Stadion Letna, Prague, Czech Republic - 24/3/16 Czech Republic's Borek Dockal in action with Scotland's Darren Fletcher Action Images via Reuters / Matthew Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er tirsdagens oddstips!

DEL

OddstipsStort sett bare landslagskamper på oddsprogrammet denne tirsdagen, men til gjengjeld er det en hel haug av dem og noen har en alt for fristende høy odds.

Sverige - Tsjekkia H

Fotball, privatlandskamp. Både Sverige og Tsjekkia skal til EM i Frankrike til sommeren, så kampen vil være en fin test for begge to.

Det har aldri vært helt lett å bli klok på Erik Hamréns Sverige. De svinger noe i prestasjonene, men når de er "på" er de så til de grader et lag å regne med.

Sverige hadde sitt å stri med i kvalifiseringen, og imponerte svært få spillemessig. De maktet bare å ta to poeng over fire kamper mot gruppevinnerne Russland og Østerrike, men presterte når det virkelig gjaldt i play off mot Danmark og tok seg til EM.

Erik Hamrén har måtte tåle kritikk for sin spillestil. Svenskene så frem til forandringer da defensive og kjedelige Lars Lägerback takket for seg, men under Hamrén har Sverige fremstått like forsiktige. Den tidligere Rosenborg-treneren har fått stempelet "den nye Lägerback". Uansett, Sverige er et vanskelig lag å bryte ned.

Sverige tapte 2-1 i Tyrkia forrige uke, deres første tap på syv kamper, men da lot Hamrén noen viktige brikker hvile, blant annet Zlatan. Han, og flere, er tilbake mot Tsjekkia.

Sannsynlig laguttak Sverige: Isaksson - Salomonsson, Nilsson Lindelöf, Granqvist, Olsson - Durmaz, Källström, Lewicki, Forsberg - Ibrahimovic, Berg.

Tsjekkia derimot begynner å finne tilbake til gammel storhet. De var voldsomt gode på starten av 2000-tallet, men så stoppet det opp. At Tsjekkia skulle ende opp med å vinne sin kvalik-pulje til sommerens EM-sluttspill var det ikke mange som hadde trodd, men tsjekkerne sikret faktisk avansementet én kamp før slutt i konkurranse med blant annet Nederland, Tyrkia og Island.

Det scores ofte 3-4 mål når Tsjekkia er involvert. De scorer mye, og slipper inn mye. De har noen sterke borteseire på samvittigheten, blant annet 3-2 seieren mot Nederland i siste kvalik-kamp, men tapte 1-0 hjemme mot Skottland på torsdag. Troppen de har med seg til Sverige er litt annerledes enn den vi oftest så i kvaliken. Kaptein og stjernekeeper Petr Cech er ute med skade og savnes mellom stengene.

Sannsynlig laguttak Tsjekkia: Koubek – Sivok, Kadlec, Limbersky, Kaderabek – Vacek, Frydek, Dockal, Sural, Darida – Necid.

Sverige og Tsjekkia har møttes bare to ganger tidligere, begge i privatlandskamper. Sverige vant 2-1 hjemme i 2005, mens det ble 3-3 i Tsjekkia i 2002. Sjansen for uavgjort i denne kampen er i aller høyeste grad tilstede, men det er én ting som får meg til å tenke hjemmeseier; Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan har med sine 34 år blitt voksen. Noen mener han aldri har vært bedre enn han er nå, og kanskje har de rett. Han senket Danmark nesten på egenhånd i play off og har scoret i bøtter og spann for både PSG og Sverige i sesongen 2015/2016.

Jeg satser 250 kroner på at Zlatan fikser biffen. Spillstopp er 2025.

Vårt tips:

Sverige - Tsjekkia 2,00 - 3,10 - 3,10 H

Totalodds: 2,00