SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Stabæk er et usikkert kort

Bodø  20151108.
Eliteserien fotball 2015: Bodø/Glimt-Stabæk (6-1). Stabæks trener Bob Bradley før eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Stabæk på Aspmyra Stadion.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bodø 20151108. Eliteserien fotball 2015: Bodø/Glimt-Stabæk (6-1). Stabæks trener Bob Bradley før eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Stabæk på Aspmyra Stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er fredagens oddstips!

DEL

OddstipsTippeligaen er tilbake på programmet, endelig! I tillegg er det litt action også rundt om i de store europeiske ligaene.

Det ble full klaff på oddsen i går fra vår side. Både Liverpool og Villareal gjorde jobben på hjemmebane i Europa League!

Spillsenteret: Mangemillionær ble Lotto-millionær

Spillsenteret: – Kødder du, eller?

Aalesund - Stabæk H

Norge, Tippeligaen. Aalesund og Stabæk sparker i gang årets Tippeliga-sesong på Color Line Stadion. For bortelaget Stabæk kunne de ikke fått en verre åpning. For dem er nemlig Aalesund synonymt med trøbbel.

Tangotrøyene startet fjorårssesongen på en marerittaktig måte, og Harald Aabrekk måtte forlate sin post allerede etter fire serierunder. Treneransvaret ble overlatt til de tidligere spillerne Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft, som umiddelbart fikk dreis på sakene og styrte Aalesund til tre strake seire.

Under Fredriksens ledelse gikk Aalesund aldri lange perioder uten seier, men med unntak av den forrykende starten klarte de heller aldri å etablere skikkelige formperioder. Sesongen ble avsluttet på en 10.-plass.

I vinter har det skjedd mye på Color Line Stadion. Målgarantisten Leke James og førstekeeper Sten Grytebust har forlatt skuten. Henrik Bjørdal, Mikael Dyrestam og Jo Nymo Matland har gjort utenlandsproffer av seg og Magne Hoseth har trappet ned. Mange bidragsytere fra i fjor er dermed borte, og erstatterne er uprøvd. John Arne Riise blir etter alle solemerker den siste tilveksten til årets stall, men han blir ikke klar til seireåpningen.

Følg Spillsenteret på Facebook!

Aalesund mener de har en god nok stall, og at det var nødvendig med en utluftig. De har hentet, på papiret, gode spillere, men de trenger nok litt tid. En av signeringene er derimot godt kjent med Tippeligaen. Franck Boli scoret godt med mål i Stabæk, og er en bedre avslutter enn sin forgjenger Leke James.

Sannsynlig lagoppstilling Aalesund: Cramer - Arnarson, Skagestad, Lie, Kirkeskov - B.H. Riise - Gyasi, Orry Larsen, Hoff, Thrandarson - Boli.

Det har også vært mange forandringer i fjorårets bronselag, Stabæk. Suksesstrener Bob Bradley er borte, og erstattet med uprøvde Billy McKinlay. Muhamed Keita, Anthony Annan, Ville Jalasto og Yassine El Ghanassy var viktige brikker i fjor, men er ikke med denne sesongen. Det store spørsmålstegnet i Stabæk-stallen er spissplassen. Her har man ennå ikke funnet en god nok erstatter til å fylle hullet etter Adama Diomande som dro til Hull i fjor sommer. De har fått inn noen spennende spillere som Omoijuanfo, men klarer han å holde samme nivå som El Ghanassy?

Sannsynlig lagoppstilling Stabæk: Sayouba - Granli, Skjønsberg, Næss, Moe - Østvold, Issah - Asante, Omoijuanfo, Gorozia - Kassi

Stabæk har vært utstabile i vinter, og har nesten tapt alle treningskampene sine. Aalesund har vært litt jevnere, men har heller ikke overbevist. Begge lagene tapte generalprøven sin, Aalesund 0-2 mot Molde, og Stabæk 0-1 mot Mjøndalen. Seriepremieren er derfor et lite spørsmålstegn, men Aalesund ser ut som det laget som best har funnet form og fassong.

Innbyrdes har Aalesund vært et realt mareritt for Stabæk. Sunnmøringene har gått åtte kamper på rad uten tap mot bæringene, og vunnet seks av dem. I fjor ble det 1-1 på Color Line, før Aalesund ruinerte Stabæks sølvdrøm med en knusende 4-1 seier på Nadderud i fjerde siste serierunde. Den rekken tror jeg fortsetter i dag. Jeg stoler på magefølelsen og prøver meg med 250 kroner på Aalesund-seier! Spillstopp er 1855.

Vårt tips:

Aalesund - Stabæk 2,10 - 3,25 - 3,05 H

Totalodds: 2,10