SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Stabæk holder følge med RBK

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er søndagens råtips!

DEL

ODDSTIPSOddsprogrammet søndag domineres igjen av kamper fra eliteserien og 1. divisjon. Det er også kamper fra norsk 2. divisjon og diverske kamper fra lavere divisjoner i Sverige. Sent på kvelden er det kamper fra USA, Brasil og Island.

Aalesund - Stabæk B

Norsk, eliteserie. Aalesund ligger på tiendeplass med 15 poeng. Etter fire kamper på rad uten seier, vant sunnmøringene 2-1 mot Haugesund på hjemmebane før landslagspausen.

Aalesund har hatt et godt tak på Stabæk. De er ubeseiret i de seks siste innbyrdes oppgjørene, hvorav fem er vunnet. Stabæk har faktisk ikke vunnet i Jugend-byen siden august 2008. Da vant de 2-1.

Aafk håper å få Sten Grytebust spilleklar til denne kampen. Aalesund-målvakten sliter med en kneskade. Tero Mäntylä er i alle fall tilbake etter å ha vært suspendert. Aron Thràndarson er usikker etter at han skadet seg på tirsdagens trening.

Michael Barrantes spiller sin siste kamp for tangotrøyene før han drar til Kina.  Han har vært enormt viktig for AaFK, men denne sesongen har han ikke vært i nærheten av det han var på sitt toppnivå.

Mye tyder på at også Stabæk vil miste spillere i sommeren overgangsvindu. De har hatt en fantastisk vårsesong, og det er flere spillere det er interesse rundt, blant andre Mande Sayouba, Nicolai Næss, Birger Meling, Kamal Issah, Yassine El Ghanassy, Luc Kassi og Adama Diomande.

Det er ikke så rart. Bob Bradleys mannskap innehar en overraskende annenplass i eliteserien etter tolv serierunder, og de har spilt god fotball. De står med 8-2-2 og 22-11 i målforskjell. De offensive spillerne til Stabæk har fått mye oppmerksomhet, men det er forsvaret til bæringene som virkelig er heltene.

Laget fra Nadderud har kun sluppet inn elleve mål så langt denne sesongen. Det gir et snitt på under ett mål per kamp. Det gjør dem til det sterkeste defensive laget i ligaen. På bortebane har de kun sluppet inn fem mål. De er bare Viking som har holdt like tett på bortebane som Stabæk.

Jeg tror ikke Stabæk sprekker, og jeg tror de bryter borteforbannelsen som har hvilt over dem de siste årene i Aalesund. Jeg synes borteseier til 2.65 i odds er fristende, og jeg blir heller ikke overrasket om det er Diomande som scorer seiersmålet. Han er en matchvinnertype. Vår innsats blir 100 kroner. Spillestopp klokken 1755.

Her er vårt råtips søndag 21. juni:

Aalesund - Stabæk 2,35 - 3,25 - 2,65 B

Total odds: 2.65