SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Taper aldri hjemme mot tjekkiske lag

Schalke 04 og Joel Matip (t.h.) har en god statistikk mot tjekkiske lag på hjemmebane.

Schalke 04 og Joel Matip (t.h.) har en god statistikk mot tjekkiske lag på hjemmebane. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er torsdagens dobbelttips!

DEL

OddstipsEuropaliga-kampene dominerer oddsprogrammet torsdag. I tillegg er det blant annet ishockey fra KHL, Norge og Sverige. Natt til fredag er det også flere interessante kamper fra NHL.

Schalke 04 - Sparta Praha H

Europaligaen, gruppe K. Toppoppgjør i gruppe K. Schalke er i kjempeform. De står med seks seire på de syv siste kampene i Bundesliga, og de har full pott etter to kamper i Europaligaen.

De knuste APOEL 3-0 på bortebane på Kypros i den første kampen, og vant hele 4-0 på hjemmebane mot greske Asteras Tripoli i forrige runde. Med seier mot Sparta vil tyskerne allerede være klar for avansement. Dersom man vurderer sjansene for hjemmeseier ut fra statistikk, så bør tyskerne ha gode muligheter.

For hjemme i Gelsenkirschen har Schalke fem seire på fem kamper mot tsjekkisk motstand. 

Sparta viser også god form. De står med fire poeng på de to første kampene i Europaligaen. De spilte 1-1 borte mot Asteras, men vant greit 2-0 hjemme mot APOEL.

De deler tabelltoppen i den hjemlige ligaen med Viktoria Plzen. Begge lagene har 23 poeng. Etter bortetapet mot Slavia Praha i slutten av september har de vært bunnsolide. De har vunnet 4-0 mot henholdsvis Sigma og Slovacko i de to siste kampene. Torsdag kveld møter de imidlertid en helt annen motstand.

Den tsjekkiske ligaen er med all respekt å melde en betydelig svakere enn Bundesliga. Det tjekkiske hovedstadslaget har kun vunnet én av fem bortekamper i Tyskland, og jeg tror de får problemer i Gelsenkirschen torsdag kveld. Jeg stoler på at Schalke tar sin tredje strake seier i gruppen. Hjemmeseier gir 1,57 i odds. Denne kombinerer jeg med borteseier til Napoli mot danske FC Midtjylland.

FC Midtjylland - Napoli B

Europaligaen, gruppe D. Toppoppgjør. FC Midtjylland har startet Europaliga-eventyret veldig bra. De vant 1-0 mot Legia Warszawa i første runden i gruppespillet, og i den andre runden slo de belgiske Club Brugge 3-1.

Også Napoli har fått perfekt start på Europaligaen. De har vunnet begge de to første kampene sine uten å slippe inn mål. Først ydmyket de belgiske Club Brugge hjemme i Sør-Italia. De vant kampen hele 5-0! Deretter reiste de til Polen og slo Legia 2-0.

Det er greit nok at Midtjylland er ubeseiret i de fire siste Europaliga-kampene og at de leder den danske Superligaen, men Napolli skal være i en helt annen klasse. De har individuelle ferdigheter i laget som danskene bare kan drømme om med spillere som Gonzalo Higuin, Lorenzo Insigne, Jose Maria Callejon Allan og Marek Hamsik i troppen lukter det mål lang vei.

Det er ikke bare i Europaligaen Napoli har imponert denne sesongen. De henger også med i toppen av Serie A. Etter sjokktapet i seriestarten mot Sassuolo står de med syv kamper på rad uten tap, og i forrige serierunde slo de serieleder Fiorentina 2-1 hjemme i Napoli.

Napoli-trener Maurizio Sarri vil nok slippe til noen av spillerne som har varmet benken i de siste kampene, men jeg tror ikke Napoli blir vesentlig svakere av den grunn. De har nemlig en bred og god stall å plukke fra, og kampen mot Legia viste at de kan vinne selv om de hviler flere av sine antatt beste spillere.

Napoli går for gruppeseieren her. De vil ikke havne på annenplass. Italienerne har et bedre lag enn danske, og jeg venter å se det på banen i denne kampen. 1,75 i odds på bortelaget er godt nok til å brukes i en dobbel.

Her er vårt dobbelttips torsdag 22. oktober:

Schalke 04 - Sparta Praha 1,57 - 3,60 - 4,55 H

FC Midtjylland - Napoli 3,85 - 3,30 - 1,75 B

Total odds: 2,74