SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Tar Italia sin første seier mot Kroatia?

Italias Antonio Candreva jubler etter scoringen sin mot Kroatia. Italia har møtt Kroatia syv ganger siden 1994, men de har aldri vunnet mot dem.  REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)

Italias Antonio Candreva jubler etter scoringen sin mot Kroatia. Italia har møtt Kroatia syv ganger siden 1994, men de har aldri vunnet mot dem. REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: SPORT SOCCER) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har fylt ut midtukekupongen for deg!

DEL

MIDTUKEKUPONGENMidtukekupongen denne uken består av EM-kvalifiseringskamper og kamper fra den irske toppdivisjonen.

Bonuspotten er på 2,7 millioner kroner. Den utbetales dersom én tipper er alene om å få 12 rette. Når bonuspotten passerer fem millioner kroner, skal den fordeles på alle som har 12 rette på den kupongen Norsk Tipping bestemmer.

Innleveringsfrist er fredag klokken 2040.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

1. Norge – Aserbajdsjan H

EM-kvalik, gruppe H. Norge må vinne denne kampen om de skal henge med Kroatia og Italia i kampen om en plass til EM i Frankrike. Per-Mathias Høgmos menn kan faktisk klatre opp til annenplass i gruppen om de vinner, men da må Kroatia slå Italia. Norge vant bortekampen i Baku 1–0. Gjestene vant 2–0 mot Malta hjemme sist, men de hadde fire tap før det. Norge har møtt laget fra Kaukasus tre ganger. De har vunnet samtlige kamper, og de har ikke sluppet inn et eneste mål. Bør være H.

2. Kroatia – Italia H(U)

EM-kvalik, gruppe H. Toppoppgjør. Kroatia ligger på førsteplass, to poeng foran Italia. Begge lagene er ubeseiret så langt. Kroatene har vært bunnsolide så langt. De har 13 poeng og 15–2 i målforskjell. Nasjonene har møtt hverandre syv ganger siden 1994. Det er verdt å merke seg at Kroatia aldri har tapt mot nabolandet på andre siden av Adriaterhavet. De har tre seire og fire uavgjorte. Disse lagene spilte uavgjort i Italia i november. Vrien match.

3. Malta – Bulgaria B

EM-kvalik, gruppe H. Malta har kun ett poeng på de fem første kampene, men de slo Litauen i treningskamp tidligere denne uken. Bulgaria imponerte med å spille 2–2 mot Italia i mars, men de fikk juling av Tyrkia privatlandskamp tidligere denne uken (0-4). Bulgarerne skal ha det beste laget.

4. Island – Tsjekkia  H(UB)

EM-kvalik, gruppe A. Litt overraskende at dette er toppkamp i gruppen. De fleste hadde nok ventet at Nederland som skulle vinne denne gruppen greit, men de ligger på tredjeplass. Tsjekkia topper gruppen med 13 poeng. De er ett poeng foran Island. Islendingene er sterke hjemme på Laugardalsvollur, hvor de har vunnet 3–0 mot Tyrkia og 2–0 mot Nederland. Island tapte 1–2 i Praha sist lagene møttes. Jeg spanderer helgarderingen her.

5. Latvia – Nederland B

EM-kvaik, gruppe A. Nederland er i trøbbel. De har kun tatt syv poeng på de fem første kampene De er fem poeng bak Island og seks poeng bak Tsjekkia. De tapte fredag 3–4 i privatlandskamp mot et svekket USA-lag. Alt annet enn seier mot Latvia er krise!

6. Wales – Belgia U(B)

EM-kvalik, gruppe B. Toppoppgjør. Begge lagene har elleve poeng etter de fem første kampene. Belgierne topper gruppen med bedre målforskjell enn waliserne. Da lagene møttes i Brussel endte kampen 0–0. Dette blir en ny jevn kamp. Holder en knapp på uavgjort.

7. Andorra – Kypros B

EM-kvalik, gruppe B. Miniputt-staten fra Pyreneene skal være sjanseløs mot Kypros. Andorra står med fem strake tap og 2–20 i målforskjell. Kypros har to seire så langt – en av dem kom mot Andorra (5-0). Den andre kom på bortebane mot Bosnia. Soleklar B.

8. Bosnia-Hercegovina – Israel H(U)

EM-kvalik, gruppe B. Bosnia har underprestert til de grader. De har stjernespillere som Edin Dzeko (Manchester City) og Vedad Ibisevic (Stuttgart) i laget, men har ikke klart å spille opp mot samme nivå som de hadde i VM-kvaliken. Etter tre seire på rad, har Israel tapt de to siste kampene. Bosnia må vinne for å holde liv i EM-håpet. Jeg tror bosnierne våkner nå.

9. Sligo Rovers – Dundalk B

Irsk, Premier Division. Dundalk er serieleder i Irland, men de gikk på et overraskende 1-2-tap hjemme mot Bohemians sist. Sligo er ett poeng over nedrykksstreken. Dundalk har hatt et godt tak på Sligo. De har vunnet tre av de siste fire kampene 3-0! Holder med B.

10. Drogheda United – Derry City H(U)

Irsk, Premier Division. Drogheda ligger på syvendeplass. De står med 3-1-3 på bortebane. Derry er bedre borte enn hjemme så langt denne sesongen. De står med 2-2-4 på bortebane, men de sliter med formen. De har kun én seier på de siste seks kampene.

11. Longford Town – Galway FC   H

Irsk, Premier Division. Begge lagene rykket opp denne sesongen. De har klart seg greit. Longford ligge oppe på sjetteplass. De viser fin form. Laget er uten tap på de fire siste kampene. Galway ligger på åttendeplass, fire poeng bak vertene. Longford er i siget!

12. Bohemians- Shamrock Rovers U(B)

Irsk, Premier Division. Tøft kampprogram for Bohemians. De spilte lokaloppgjør mot St. Patricks tirsdag. Det endte med 1-3-tap. Dette er enda et Dublin-derby. Shamrock er ubeseiret i de fem siste møtene mot Bohemians. Shamrock er gode defensivt. De har kun sluppet inn åtte mål, bare topplaget Dundalk har færre baklengsmål enn dem. De viser også bedre form enn hjemmelaget.