SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Tilbake som supermakt

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Russland valser over Polen. Se vårt oddstips!

DEL

Langoddsprogrammet tirsdag består av 44 spilleobjekter. Kveldens to kamper fra fotball-EM er høydepunktene, men det er også norsk fotball, islandsk fotballog VM-kvalikkamper fra Asia og Nord-Amerika på programmet.

Florø - Årdal FK

3. divisjon, avdeling 7: Florø ligger på 5. plass med 17 poeng. Resultatene svinger for det unge Florø-laget, og er blant annet det eneste laget som har tapt mot bunnlaget Eid. Spilte 1-1 mot Bergen Nord i forrige serierunde. Det var et resultat trener Terje Rognsø var svært skuffet over. Ifølge lokalavisen Firdaposten produserte Florø mange sjanser, men slet med effektiviteten. De hadde to headingar fra en meters hold som likevel gikk rett over mål, og flere ganger var Florø-spillerne alene med keeper uten å få ballen i mål.

Årdal nummer to med 22 poeng, tre poeng bak topplaget Førde. Årdal har vært bunnsolide hjemme i industribygden, hvor de har vunnet seks av seks kamper. Står med 7-1-2 totalt. Begge tapene kom på bortebane mot henholdsvis Stryn (1-3) og Førde (1-4). Denne kampen skulle egentlig vært spilt lørdag 16. juni, men er flyttet frem. Neppe noen fordel for gjestene å dra helt til Florø på en hverdag. Årdølene gikk på et pinlig 0-5-tap her i fjor.

Vi tror tabelltoeren for revansj i kveld. Årdal skal være det beste laget, og vi tror sogningene vinner oppgjøret i Norges vestligste by. 2,70 i odds synes vi er fristende.

Polen - Russland

EM-sluttspillet, gruppe A. Polen gikk ut i et forrykende tempo og fikk betalt for det. Ledet 1-0, men etter hvert kom tilsynelatende frykten for å tape. Hellas utlignet, og deretter var målvakt Wojciech Szczesny litt treg og litt uheldig som lagde straffespark i mot og ble utvist. Reservemålvakt Tyton reddet straffesparket. Han står i mål i kveldens kamp. Gjør neppe store forandringer på laget. Dortmund-spissen Lewandowski er fortsatt en nøkkelspiller, men russerne er nok veldig klar over ham.

Russland har demonstrert hvilke kapasitet de har. Etter en litt treg start mot Tsjekkia banket de inn fire fine mål. Burde scoret enda flere, og spissen Kerzhakov kom til mange gode muligheter uten å få treffe helt på avslutningene. 2008-takter over dette laget, som da gikk helt til semifinale. Vil antakeligvis gi full gass her slik at de ikke er avhengig av å måtte vinne i siste gruppespillkamp mot Hellas. Men dette er mer enn en fotballkamp. Russere og polakker har et anstrengt forhold historisk sett. Derfor betyr en seier her mer enn bare EM-poeng.

De to nasjonene møttes til vennskapskamp i 2007. Det oppgjøret endte 2-2. Det russiske laget er betydelig styrket siden den gang. Vi tror russerne blir for sterke for polakkene. Russisk seier til 2,15 i odds er absolutt verdt å satse noen kroner på.

Her er dagens dobbeltips:

20. Florø - Årdal FK 1,55 4,35 2,70 B

27. Polen - Russland 3,10 3,10 2,15 B

Total odds: 5,80

SPILL PÅ TIPSET HER! (innsatsen styrer du selv)