SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Cupen har reddet Wenger

Arsene Wenger har ikke bare vært blid de siste årene, men når det har vært snakk om FA-cup har Arsenal-treneren hatt grunn til å smile!

Arsene Wenger har ikke bare vært blid de siste årene, men når det har vært snakk om FA-cup har Arsenal-treneren hatt grunn til å smile! Foto:

Tar seg lett videre mot Forest.

DEL

Søndagskupongen (Bergensavisen) Arsenal har tatt FA-cupen tre av de fire siste sesongene, noe som har vært sterkt medvirkende til at Arsene Wenger fortsatt er sjef på Emirates. De har helt klart enkeltspillere til å ta pokalen i vår også, og skal greit slå ut Nottingham Forest i 3. runde av FA-cupen søndag.

Det er heller ingen grunn til å gardere Tottenham hjemme mot AFC Wimbledon. Alle topplagene i England kommer til å prioritere FA-cupen, siden seriegullet allerede er godt nede i lommen på Manchester City. Som selv også har stall nok til spille alle turneringer!

I spansk La Liga skal Barcelona knuse Levante hjemme, og Villareal skal heller ikke ha problemer med Deportivo La Coruña.

Sjekk all verdens fotballfakta her

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er søndag klokken 1455.

Søndagens oddstips: Moyes jakter FA-cup-revansj

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Nottingham Forest - Arsenal  B

FA-cup. Forest er konsekvent ustabile i Championship, ikke én gang har de vunnet to på rad. Og i julen har det ikke blitt mye poeng. Arsenal er langt unna et ligagull, men er cupekspert, og vil nok svært gjerne sikre seg FA-cupen for fjerde gang på fem år!

2. Tottenham - AFC Wimbledon  H

Spurs måtte slite, men vant til slutt 2-0 mot Swansea tirsdag. Så spilte de igjen torsdag, mot West Ham, så programmet denne uken har vært tøft. Men Dele Alli er i ferd med å finne formen, og det er dårlig nytt for alle motstandere – i hvert fall når Harry Kane også er i slag. AFC Wimbledon holder til bunnen av League One, og er sjanseløse på Wembley.

3. Shrewsbury - West Ham  (U)B

Shrewsbury har en knallsesong i League One. Etter en nedtur i november, er de igjen helt i ryggen på topplaget Wigan. Nå er det cup, og dette blir selvsagt tøft. West Ham kom tilbake og slo West Bromwich tirsdag, men har kampen mot Spurs torsdag i beina. Blir uansett favoritt her.

4. Barcelona - Levante  H

Så er vi i spansk La Liga, som Barcelona omtrent har avgjort allerede. De har vært sedvanlig solide, mens Real Madrid har sviktet. Levante spiller mye uavgjort, har ikke vunnet mer enn tre kamper hele sesongen, og er sjanseløse her.

5. Villarreal - Deportivo La Coruña  H

Villareal gjorde slutt på en svak periode med to sterke 1-0-seire før juleferien i spansk fotball. Dermed er de inne på e-cupplass, og langt foran gjestene. For laget fra Galicia sliter som vanlig de siste årene i bunnen, og har bare én borteseier (1-2-5).

6. Athletic Bilbao - Alaves  H(U)

Bilbao tapte ikke noen av sine seks siste før jul, der ble det to seire og fire uavgjorte. Alaves hadde en aldeles fryktelig start på sesongen, men etter seks strake tap har de vunnet fem av de elleve siste (5-0-6). Jeg gir dem en poengsjanse.

7. Celta Vigo - Real Madrid  (U)B

Real Madrid er 14 poeng bak Barcelona. Jeg er slett ikke sikker på at alle deres superstjerner – noen av dem av det sutrete slaget – klarer å motivere seg for å kjempe om sølvet. Men at de skal tape for Celta Vigo, det tror jeg ikke!

8. Albacete - Tenerife  H

Så er vi i Segunda, der Albacete bare har tapt en av de elleve siste. Men svært mange av disse, hele seks, har endt uavgjort. Tenerife er like foran i midtsjiktet av tabellen, men tar de aller fleste av sine poeng hjemme. Borte har de 1-3-6, og jeg satser å at det fortsetter.

9. Huesca - Real Oviedo  (HU)B

Huesca topper på nivå 2 i Spania, de har bare tapt tre av 20 kamper. Men her tar de imot en annen toppklubb, som ikke minst er i knallform. Oviedo har fem strake seire, og er bare fire poeng bak vertene. Har ikke sluppet inn mål på fire kamper, og blir min favoritt.

10. Deportiva Leones - Numancia  (U)B

Dette skulle i utgangspunktet ikke vært noe å diskutere, Numancia er milevis foran Leones på tabellen. Det er bare det at gjestene vinner sjelden borte, der har de 2-5-3. Leonesa spiller selv mye U hjemme, så jeg tar med den.

11. Almeria - Lugo  (U)B

Almeria hadde en lang, svak periode i høst, men det tok seg opp før jul, da kom det 3-2-1 på de seks siste. Lugo falt ut av playoff med to tap på de to siste før juleferien, men nå er det jo nytt år og blanke ark. Så jeg heller mot B.

12. Sochaux - Amiens  H

Fransk cup. Sochaux er nå på nivå 2 i Frankrike, men om tidene ikke er gode, er de i hvert fall gode hjemme. De har vunnet de fire siste på eget gress. Amiens er helt ute av form i toppdivisjonen, og jeg satser på at Sochaux vil vise hvor de egentlig hører hjemme.