SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Tottenham tar et nytt steg mot ligatittelen

Tottenhams Harry Kane jubler sammen med Toby Alderweireld etter å ha scoret mot Bournemouth. Lørdag tror vi at Spurs-spillerne får mer å juble for.

Tottenhams Harry Kane jubler sammen med Toby Alderweireld etter å ha scoret mot Bournemouth. Lørdag tror vi at Spurs-spillerne får mer å juble for. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er lørdagens oddstips!

DEL

OddstipsEt spennende oddsprogram lørdag, med kamper fra alle de store ligaene, krydret med toppoppgjørene Tottenham-Arsenal i England og Dortmund-Bayern i Tyskland.

Lørdagskupongen: Leicester har stø kurs mot ligagullet

Spillsenteret: Mangemillionær ble Lotto-millionær

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Tottenham - Arsenal H

England, Premier League. Det spisser seg til i Premier League, og lørdag kan man få en ny vending i tittelkampen når Tottenham tar imot Arsenal til det som er en av fotballverdens mest hatefulle oppgjør, «Slaget om Nord-London».

Hjemmelaget Tottenham har imponert mange denne sesongen og ligger på 2.-plass, tre poeng bak Leicester. De liljehvite sto med sterke seks seire på rad før bortesmellen mot West Ham (tapte 1-0) i midtuken. Hjemme på White Hart Lane har Mauricio Pochettinos menn vært bunnsolide. Bare ti ganger har motstanderne fått nettsus, og åtte seire, fire uavgjort og to tap (mot Leicester og Newcastle) gjør Tottenham til ligaens tredje beste hjemmelag.

På skadefronten ser det bra ut for ligatoeren, av viktige spillere er det bare Jan Verthongen som er utelukket. Moussa Dembele har slitt med lysken, men trener og kan bli klar.

Kyle Walker og Danny Rose var benket mot West Ham, men er nok tilbake fra start mot Arsenal. Åpenbaringen Dele Alli kommer nok også inn for Ryan Mason som ikke imponerte i midtuken. Et sannsynlig laguttak for Tottenham er: Lloris - Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose - Dier - Lamela, Eriksen, Alli, Chadli - Kane.

For Arsenal-fansen har 2016 vært et deja vu fra tidligere år. De rødhvite var hos mange eksperter den største tittelfavoritten, men nederlaget borte mot et skadeherjet og B-preget Manchester United etterfulgt av hjemmetapet mot dumpekandidaten Swansea har bragt frem tvilen hos de samme ekspertene. Arsenal står med bare to seire på de siste ti kampene i alle turneringer, og nøkkelspillerne er ute av form. Toppscorer Olivier Giroud har ikke scoret siden bortekampen mot Liverpool i midten av januar, og Alexis Sanchez og Mesut Özil har heller ikke klart å levere på samme nivå som i høst.

Intervjuet med Arsene Wenger etter Swansea-tapet fortalte egentlig alt om stemningen i Arsenal, og bedre ble den heller ikke av at Petr Cech forsvant ut med skade i samme oppgjør. I tillegg til Cech er også Mikel Arteta, Alex Oxlade-Chamberlain, Laurent Koscielny, Tomas Rosicky, Jack Wilshere og Santi Cazorla alle utilgjengelige.

David Ospina erstatter Cech i mål, mens forsvarrekken og midtbaneleddet nok blir den samme som mot Swansea. Giroud kan bli erstattet av Danny Welbeck som har hatt et oppløftet comeback etter kneskaden som har holdt han ute siden september.

Sannsynlig laguttak for Arsenal: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Gabriel, Monreal - Coquelin, Ramsey - Campbell, Özil, Sanchez - Welbeck.

Kampene mellom Arsenal og Tottenham har alltid vært av det målrike slaget, men de siste årene har de blitt noe tettere og jevnere. Lagene spilte uavgjort, 1-1, på Emirates i høst, og fjorårets batalje på White Hart Lane endte med 2-1 seier til hjemmelaget. Historisk sett har Arsenal hatt et godt grep om byrivalen, med 47 seire mot Tottehams 30. 38 kamper har endt uavgjort. På White Hart Lane har det vært en jevn fordeling av H, U og B, med 20-20-16 som sifre.

Mens Arsenal har en tydelig formdupp, vil jeg heller kategorisere Tottenhams tap i midtuken som et arbeidsuhell. Jeg setter defor 100 kroner på at Nord-London farges hvitt på lørdag, til fristende 2,30 i odds. God kamp!

Klikk her for å spille på Tottenham!

Her er vårt singeltips lørdag!

Tottenham - Arsenal 2,30 - 3,20 - 2,70 H

Totalodds: 2,30