SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi stoler ikke på Brann

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har fylt ut søndagskupongen for deg!

DEL

SØNDAGSKUPONGENFire eliteseriekamper, syv fra 1. divisjon og en fra 2. divisjon på ukens søndagsbong. Jeg finner tre bankere i eliten, der både Rosenborg, Godset og Stabæk får stå ugardert.

Spillsenter: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

1. Sarpsborg 08 - Rosenborg  B

Sarpsborg hadde en bra sesongstart, men har nå bare vunnet en av de fem siste. Litt uvant så scorer de lite, og slipper inn lite. Rosenborg er derimot i skikkelig scoringsform, har et snitt på over tre rett vei i hver kamp. Det vil nok også Sarpsborg få merke. 

2. Haugesund - Mjøndalen  H(U)

Det er noe som virkelig ikke stemmer i Haugesund om dagen. Tap for Aalesund og ikke minst hjemme for Start i de to siste, er meget urovekkende. Men likevel heller jeg mot H her, for Mjøndalen har kun ett poeng og hele 13 baklengs på de fire siste!

3. Strømsgodset - Tromsø  H

Strømsgodset har to seirer i serien, uten å slippe inn mål, etter at Bjørn Petter Ingebretsen overtok for David Nielsen. Tromsø har også tatt seg opp, fem poeng på de tre siste for «Gutan». Men siden Godset har 3-2-0 hjemme, tar jeg sjansen på en H.

4. Aalesund - Stabæk  B

Aafk har fire poeng på de to siste, og har fått grei avstand ned til nedrykkssonen. Nå kommer sesongens store overraskelse til «Danskebåten», for selv om Stabæk var bra i fjor må det sies å være sensasjonelt at de er på 2. plass. Kan de vinne igjen? Jeg sier ja!

5. Brann - Sogndal  (U)B

Spennende oppgjør mellom de etterhvert største opprykksfavorittene i OBOS. Brann har hatt voldsomt med marginer med seg i de siste kampene, men ser uansett ut til å ha en plan under Nilsen. Det har Sogndal også, og den ser ut til å sende dem rett opp igjen.

6. Bryne - Levanger  H(B)

Etter en svak periode, har Bryne 2-1-1 på de fire siste. Har dermed kontakt med playoff-sonen. Levanger tok selvsagt ut toppnivået mot Brann, de to etter har de tapt. Men Bryne er tynt besatt, vanskelige å spå, så jeg tar hiver på en B. 

7. Hødd - Sandnes Ulf  H

Hødd har stoppet skikkelig opp, to tap, spesielt 1-4 borte for Ranheim sist var ille. Men dette er fortsatt ett av de beste lagene i 1. divisjon, har en håndfull ordentlig gode spillere. Ulf fikk seg en seier sist, men etter en liten pause tror jeg Hødd slår tilbake her. 

8. Hønefoss - Kristiansund  U

Rune Skarsfjord har endelig fått Hønefoss til å fungere. Syv poeng på de tre siste gjør at de nærmer seg trygg grunn. Men Kristiansund har vært jevnt bra, og ligger på playoff. Vanskelig kamp, kan fort ende uavgjort, og i mangel på garderinger blir det slik. 

9. Jerv - Åsane  H(U)

Jerv har gjort det over all forventning, har et par gode spillere og en kløktig trener i Steinar Pedersen. Åsane har fem strake tap, men viste klare tegn til fremgang mot Brann sist, uheldige som ikke fikk poeng da. Så jeg tror de kan klare uavgjort her.

10. Ranheim - Nest-Sotra  H

Ranheim sparket treneren, og begynner etterhvert å ligne seg selv igjen. 4-1 mot Hødd sist var meget bra. Nest fikk en skikkelig opptur med 4-0 over Jerv, men jeg tror oppturen fortsetter for trøndere som hører hjemme på øvre halvdel.

11. Strømmen - Follo  H(U)

Flotte uker for Strømmen, ti poeng på fire kamper i serien, og slo ut arvefienden Lillestrøm i cupen. Follo har tatt lite poeng i det siste, men har møtte flere av de beste lagene. Nok en vanskelig kamp, jeg lar hjemmebane bestemme.

12. Florø - Elverum  (HU)B

2. divisjon avdeling 4, og to formsterke lag. Bortelaget på 2. plass med fire strake seirer, Florø på tredje har 3-2-0 på de fem siste. Florø har 2-2-0 og har kun sluppet inn tre mål hjemme, men Elverum har scoret 18 på sine fire siste! Vrien, men jeg mener B-en må med.