SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi tror Rosenborg taper på Ullevaal

Rosenborgs Jonas Svensson legges i bakken av Kent-Are Antonsen i eliteseriekampen mellom RBK og TIL på Lerkendal stadion. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborgs Jonas Svensson legges i bakken av Kent-Are Antonsen i eliteseriekampen mellom RBK og TIL på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er lørdagens råtips!

DEL

ODDSTIPSOddsprogrammet lørdag byr blant annet på kamper fra den norske eliteserien og fra norsk 2. divisjon, men høydepunktet er nok Mesterliga-finalen mellom Barcelona og Juventus.

Lørdagskupongen: Odd er banker på bongen

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Vålerenga – Rosenborg H

Norsk, eliteserie. Toppoppgjør på Ullevaal. Vålerenga ligger på tredjeplass med 23 poeng etter elleve serierunder. Oslo-laget har vært involvert i flere målrike oppgjør den siste måneden. 

Vålerenga er formlaget i eliteserien og står med fire strake seire før kampen mot Rosenborg. På de fire siste kampene har VIF-karene scoret hele 16 mål og sluppet inn ni.

VIF er eliteseriens beste bortelag med 4-2-0 på de første seks bortekampene. Kjetil Rekdals mannskap har hatt marginene på sin side i flere jevne bortekamper. I forrige serierunde vant Oslo-laget 4–3 mot Viking, men seieren reddet de på overtid av overtiden. De hadde også marginene på sin side på Alfheim for en måned siden. Da vant VIF 5-4, men vinnermålet kom tre minutter før slutt.

På hjemmebane har de ikke vært like gode, men de slo Mjøndalen 4–2 på Ullevaal i forrige hjemmekamp. Rekdal vet at laget hans trenger tre poeng i denne kampen om de skal henge med i toppen.   

Rosenborg ligger nemlig bare tre poeng foran Vålerenga på tabellen, men de har betydelig bedre målforskjell enn Oslo-laget. RBK har kun ett bortetap denne sesongen. De tapte 2–3 mot Mjøndalen, men Rosenborg trives ikke spesielt godt på Ullevaal. De har kun vunnet tre av de siste ti borteoppgjørene i hovedstaden. Fem av bortekampene mot VIF har endt uavgjort, og de har tapt to.   

Totalt har lagene møttes 38 ganger i Oslo. Elleve kamper har endt med Vålerenga-seier, mens Rosenborg har vunnet 13 ganger. 14 kamper har endt uavgjort.

Vålerenga mangler Simon Andreas Larsen. Han er suspendert.

Trønderne klarte bare 1–1 mot Tromsø hjemme på Lerkendal i forrige serierunde, og jeg tror Kåre Ingebrigtsens disipler kan få trøbbel i hovedstaden.

Det blir et tett og jevnt oppgjør på Ullevaal. Lagene delte poengene i tilsvarende kamp i fjor, men jeg tror Vålerenga er bedre i år. De har også marginene med seg for tiden, og det kan bli avgjørende i denne kampen.

3.45 i odds for hjemmeseier synes jeg lokker mest. Forrige gang Vålerenga slo Rosenborg i Oslo var i 2011. André Muri ble matchvinner. Vår innsats blir 100 kroner. Spillestopp klokken 1525.

Her er vårt råtips lørdag 6. juni:

VIF – RBK 3,45 – 3,40 – 1,90 H

Total odds: 3.45