SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi tror Stuttgart takler presset

Vår oddstipper tror at VFB Stuttgart og Christian Gentner vinner skjebnekampen mot Paderborn. Foto: Reuters

Vår oddstipper tror at VFB Stuttgart og Christian Gentner vinner skjebnekampen mot Paderborn. Foto: Reuters Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er lørdagens dobbelttips!

DEL

ODDSTIPSLørdagens oddsprogram består blant annet av den siste runden i spansk La Liga. I tillegg er det kamper fra fransk Ligue 1, tysk 1. Bundesliga og 2. Bundesliga og norsk 2. divisjon.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Odda - Arendal B

Norsk, 2. divisjon, avdeling 3. Tabellnaboer. Nyopprykkede Odda ligger på en fin åttendeplass med seks poeng etter fem serierunder. 

De har vunnet begge hjemmekampene sine. Først slo de Fyllingsdalen 2-1 i april, og for to uker siden overrasket de stort med å vinne hele 4-1 mot Odd 2.

På bortebane har oddingene tre strake tap. I forrige serierunde tapte de knepent 2-3 mot serietoer Fana. Mye tyder likevel på at hardingene er iferd med å ta nivået i divisjonen, så opprykksjagende Arsendal får ingen enkel oppgave når de kommer til den gamle industribygden innerst i Sørfjorden.

Arendal satser hardt på å komme seg til 1. divisjon. De har ansatt tidligere Rosenborg- og Start-trener Knut Tørum. Sotra-strilens mannskap står nå med seks poeng etter fem spilte kamper. Tre uavgjorte mot henholdsvis Ull/Kisa (1-1), Vindbjart (2-2) og Egersund (0-0), en seier mot Sola (2-0) og ett tap mot Vard (2-3).

Laget fra Aust-Agder er regnet som en av opprykksfavorittene denne sesongen, og poengfangsten er svakere enn ventet. De har imidlertid hatt et tøft kampprogram. Arendalittene har møtt hardtsatsende klubber. Ull/Kisa, Vindbjart og Egersund er alle klubber som har ambisjoner om spill i 1. divisjon, og sørlendingene har hatt muligheter til å gå seirende ut av alle kampene og har aldri blitt utspilt, selv om Ull/Kisa var farlige i serieåpningen etter at Arendal fikk en spiller utvist de siste 20 minuttene.

Arsendal er ubeseiret på hjemmebane, også når man regner med cup-kampene. En solid 3-1-seier mot Donn ble fulgt opp med 3-2-seieren mot 1. divisjonsklubben Sandnes Ulf, et lag som kjemper helt i toppen av 1. divisjon. Det forteller noe om kvaliteten og potensialet i årets Arendals-lag.

De har flere spillere med erafring fra høyere nivå. Blant andre Christain Tveit, Kai Risholt, Sven Fredrik Stray og Wilhem Pepa. Sistnevnte var Jervs toppscorer i fjor, men han valgte å takke nei til fornyet kontrakt med Grimstad-laget etter opprykket og i stedet signerte en treårskontrakt med Arendal. Han står med fire nettkjenninger så langt.

Arendal må vinne kamper som denne om de har tenkt å henge med i toppen, og jeg tror mest på borteseier til 1.95 i odds. Oddsen har sunket fra 2.25 torsdag. Spillestopp klokken 1355.

SC Paderborn - VfB Stuttgart B

Tysk, Bundesliga. Nedrykkskamp. Paderborn gikk på et kjedelig 0-1-tap mot Schalke 04 forrige helg. Uwe Hunemeier scoret selvmål i kampens siste minutt.

Tapet gjorde at de falt ned til sisteplass på tabellen, og de er i realiteten allerede rykket ned før den siste serierunden. De kan få 34 poeng som Hannover som ligger over nedrykksstreken, men de har mye dårligere målforskjell.

Paderborn må vinne denne kampen om de skal ha et bittelite håp om å spille i 1. Bundesliga neste sesong, men da skal resultatene i de andre kampene gå i deres favør, og de må vinne stort mot Stuttgart. Jeg tviler på at det skjer.

Paderborn har vært ligaens svakeste hjemmelag denne sesongen. De har kun vunnet fire av 16 hjemmekamper, og da rykker man ned.

Det omvendte møtet mellom disse lagene endte 0-0 i Stuttgart, men Stuttgart har funnet formen nå. For to måneder siden var Stuttgart tabelljumbo, og det virket som de kom til å rykke ned. Men 13 poeng på de åtte siste kampene har ført dem opp på kvalikplassen.

De har spilt med kniven på strupen i de to siste kampene mot Mainz og Hamburger SV, og vist at de takler presset. Borteformen er elendig. De har tapt de fire siste bortekampene mot Leverkusen, Schalke, Wolfsburg og Augsburg.

Stuttgart har vært involvert i målrike kamper. Åtte av de ni siste Bundesligakampene har endt med tre mål eller mer. Martin Harnik er toppscorer hos Stuttgart med ni mål. Han har vært god i de siste kampene. Spissen har scoret tre mål på de fire siste kampene.

Stuttgart er et bedre lag enn Paderborn, og de har spilt på seg selvtillit i de to siste kampene. Jeg tror de vinner den viktige kampen mot Paderborn lørdag. Oddsen for borteseier er 1.88. Vi kombinerer den med borteseier til Arendal.

Vår dobbel gir 4.23 i odds. Innsatsen blir 100 kroner.

Her er vårt dobbelttips lørdag 23. mai:

Odda - Arendal 2,45 - 3,9+ - 1.95 B

SC Paderborn - VfB Stuttgart 2,95 - 3,55 - 1,88 B

Total odds: 3.66