SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Viking sliter i premieren

Stavanger  20150731.
Eliteserien fotball 2015: Viking - Haugesund.
Vikingtrener Kjell Jonevret etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Haugesund på Viking stadion.
 
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Stavanger 20150731. Eliteserien fotball 2015: Viking - Haugesund. Vikingtrener Kjell Jonevret etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Haugesund på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er mandagens oddstips!

DEL

OddstipsNy uke, nye muligheter. Et finfint mandagsprogram, som inneholder både Premier League, Tippeligaen og La Liga.

Spillsenteret: Mangemillionær ble Lotto-millionær

Spillsenteret: – Kødder du, eller?

Vålerenga - Viking H

Norge, Tippeligaen. Vålerenga og Viking møttes i serieåpningen både i 2010 (Ullevaal) og 2011 (Viking stadion), og VIF vant begge premierene 2-0. Vi tror den fine rekken fortsetter også i 2016.

Vålerenga har ambisjoner, og trener Kjetil Rekdal mener Oslo-laget har den troppen med størst potensial. Mannskapet Rekdal rår over er jevnt over bra, men Vålerengas største problem i fjor var mangelen på en målscorer. De solgte Tippeligaens toppscorer Vidar Kjartansson i fjor vinter, men erstatteren Deshorn Brown klarte aldri å fylle hullet etter islendingen som banket inn 25 seriemål i sin ene sesong i kongeblått. Daniel Fredheim Holm, Brown og Ghayas Zahid delte tittelen som klubbens toppscorer med 7 mål hver, men med den hjemvendte sønnen, Mohammed Abdellaoue, tilbake kan man ha funnet toppspissen som kan føre VIF tilbake i norgestoppen.

Basert på vinterens treningskamper starter VIF trolig slik mot Viking: Sandberg - Lundström, Larsen, Wæhler, Arvidsson - Grindheim, Stengel - Fredheim Holm, Zahid, Lindkvist - Moa.

Kjell Jonevret var dønn ærlig da han ble spurt om Vikings ambisjoner denne sesongen. En plass midt på tabellen vil være godt nok for siddisene. Viking kommer til å savne islendingene Sigurdsson og Bödvarsson. Førstnevnte var kaptein og en viktig brikke i forsvaret, mens Bödvarsson scoret ni mål i fjor. Målt opp mot hvem som har forlatt, og hvem som har kommet inn så er nok en plass midt på tabellen et realistisk mål for rogalendingene som i fjor kriget om medaljer.

Trolig stiller Viking slik mot Vålerenga: Austbø - Danielsen, Mets, Soares, Haugen - Bytyqi, Ibrahim, Sverrisson, Adegbenro - Pedersen, Abdullahi.

Serieåpningen på Ullevall i kveld er et møte mellom to giganter i norsk fotball som over en lengre periode har ligget i dvale. De har fremdeles større ressurser enn de fleste andre lagene i Tippeligaen, men har slitt med å forvalte dem på en god måte. Vålerenga har hentet mye fra Sverige, mens Viking har vendt blikket mot Afrika og Nigeria.

Både Viking og Vålerenga leverte en ujevn avslutningen på sesongen i fjor, og har vært ustabile også i vinter. De deler broderlig på seirene seg mellom, og det blir ofte, OFTE, målrikt når de spiller mot hverandre. I fjor endte det 3-4 i Stavanger, før Viking fikk sin revansje med å vinne 4-2 på Ullevaal på høsten.

I seriepremierer bruker derimot Viking å rote det til. De starter alltid sesongen noe tregt, og har bare vunnet én av de siste seks serieåpningene. Vålerenga har på papiret det sterkeste mannskapet, og hjemmebanefordel. Derfor lander jeg på en H. 250 kroner på Vålerenga-seier. Spillstopp 1855.

Vårt tips:

Vålerenga - Viking 2,10 - 3,25 - 3,05 H

Totalodds: 2,10