SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vinn eller forsvinn for Finland

Finland og Joona Toivio må vinne lørdagens kamp mot Ungarn om de skal holde liv i EM-håpet. Foto: Reuters

Finland og Joona Toivio må vinne lørdagens kamp mot Ungarn om de skal holde liv i EM-håpet. Foto: Reuters Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sjekk lørdagens råtips!

DEL

ODDSTIPSLørdagens oddsprogram byr blant annet på EM-kvalifiseringskamper og norske 2. divisjonskamper. I tillegg ruller fotball-VM for kvinner videre i Canada med flere kamper. Natt til søndag kan du spille på kamper fra brasiliansk Serie A og Copa America.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Finland - Ungarn B

EM-kvalifisering, gruppe F. Finland slo Færøyene 3-1 på bortebane i åpningskampen. Det er finnenes eneste seier så langt. De står med tre strake tap i EM-kvalifiseringen før Ungarn kommer på besøk. De har i tur og orden tapt mot alle tre lagene som ligger foran dem i gruppen. De tapt hjemme mot Romania samt borte mot Ungarn (0-1) og Nord-Irland.

De har heller ikke fått noen god oppladning til denne kampen. Tirsdag gikk de på et pinlig 0-2-tap hjemme mot Estland i privatlandskamp.

Trener Mixu Paatelainen mangler Kaiserslautern-spilleren Alexander Ring. Han har meldt forfall til kampen, mens spissen Berat Sadik er ikke tatt ut i troppen, til tross for at han scoret mot Nord-Irland. 

Etter at de tapte 1-2 mot Nord-Irland i åpningskampen, har Ungarn spilt fire kamper på rad uten tap. Ungarn har ni poeng fra fem kamper. De har vunnet mot Færøyene og Finland 1-0, delt poengene mot Romania og Hellas.

I september i fjor tok Hertha Berlin-trener Dárdai Pál over som midlertidig landslagssjef for Ungarn. Han har sagt nei til et tilbud fra det ungarske forbundet om å bli permanent landslagssjef, men leder Ungarn ut EM-kvaliken uten å ta seg betalt for jobben.

Ungarn har vært meget gode defensivt etter at Pál tok over som landslagssjef. De har kun sluppet inn ett mål på de tre kampene han har ledet landslaget. Han ledet også laget til en fin 4-0-seier i en treningskamp mot Litauen forrige uke.

Med tre poeng i denne kampen vil Ungarn skaffe seg et godt utgangspunkt før resten av kvaliken. Da vil de klatre helt opp i ryggen på Romania og Nord-Irland som har henholdsvis 13 og 12 poeng før lørdagens kamp.

Jeg mener at ungarenerne viser bedre form enn finnene, og de har også bedre individuelle spillere. Finland er helt ute av form, og de mangler sentrale spillere. Jeg tror denne kampen blir målfattig, men jeg tror ungarerne stikker av med seieren. 

Vår innsats blir 100 kroner. Spillestopp klokken 1755.

Her er vårt råtips lørdag 13. juni:

Finland - Ungarn 2,35 - 3,00 - 2,65 B

Total odds: 2.65