Blake knuste Bolt

Yohan Blake knuste Bolt på 100 meter.

Yohan Blake knuste Bolt på 100 meter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Yohan Blake knuste landsmannen og treningskameraten Usain Bolt med knalltiden 9,75 på 100 meter under det jamaicanske OL-uttaket.

DEL

Bolt kom inn på 2.-plass med 9,86, mens Asafa Powell ble nummer tre med 9,88 natt til lørdag norsk tid.

9,75 på Blake er årsbeste i verden, og tiden gjør ham til den fjerde raskeste gjennom verdenshistorien. Bare Bolt (9,58), Tyson Gay (9,69) og Powell (9,72) har løpt fortere.

– Jeg følte ikke noe press i det hele tatt. Alt fungerte, og jeg var heldig, sa Blake etter å ha senket sin personlige rekord med sju hundredeler.

Blake, Bolt og Powell kvalifiserte seg alle til OL.

Bolt deppet ikke etter nederlaget. Det hører med til sjeldenhetene at den mannen blir slått i en konkurranse. Han er fortsatt storfavoritt til å vinne distansen i OL senere i sommer.

– Blake er uten tvil en klasseløper, det har gjentatt en rekke ganger de siste årene, sa Bolt, som sa at han ble distrahert i starten og at det ødela løpet for ham.

– Neste (Carter) beveget seg ved siden av meg, og da skuddet gikk var jeg ikke konsentrert nok, unnskyldte Bolt.

Glen Mills er trener for både Blake og Bolt.

– Glen sa at jeg kunne klare det, og jeg trodde ham, sa Blake.

– Vi er akkurat der vi skal være. Nå handler det om å holde dem friske, sa Mills.

– Vi sendte ikke Blake til Europa for å konkurrere tidligere i sesongen. Derfor er han i langt bedre form enn Bolt i øyeblikket, forklarte suksesstrener Mills.

Kvinnenes 100 meter i det jamaicanske OL-uttaksløpet var det også kvalitet over. Shelly-Ann Fraser-Pryce vant på 10,70, og også det var årsbeste i verden. Veronica Campbell-Brown ble nummer to med 10,82, og Kerron Stewart nummer tre med 10,94. (ANB-NTB)

Artikkeltags