Brann slapp inn mål mot Suduva

Kristjan Örn Sigurdsson og Brann vant 2-1 mot Suduva.

Kristjan Örn Sigurdsson og Brann vant 2-1 mot Suduva. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Brann sløste med sjansene, og går et tøft returoppgjør i møte etter 2-1 hjemme i UEFA-cupkvalifiseringen mot Suduva.

DEL

Brann kunne skaffet seg et godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Litauen om 14 dager, men uten sin skadde toppscorer Thorstein Helstad ble det for mye slurv foran mål. Mye nedbør sørget for svært vanskelige spilleforhold på Brann Stadion, og hjemmelagets spill langs bakken kom ikke til sin rett.

– Det var vanskelig å få presisjon i spillet, og ballen stoppet mye opp. Det hele utviklet seg til en parodi av en fotballkamp, sukket trener Mons Ivar Mjelde.

Suduva ble nummer fem i det litauiske serien i fjor, og ligger i øyeblikket på fjerdeplass, sju poeng bak lederlaget Kaunas. I 2002 slo de Brann ut av UEFA-cupen, etter 3-2 seier i begge oppgjørene. I fjor ble det E-cup exit etter 2-7 mot belgiske Brugge.

Dominerte i 1. omgang

Erik Huseklepp slo an tonen med et dribleraid i åpningsminuttene, og allerede etter fire minutter var Armann Björnsson frempå med et farlig hodestøt. Like etterpå hadde Helstad-reserven, som er aktuell som midtstopper på det islandske landslaget, en stor dobbeltsjanse som burde gitt hjemmelaget ledelsen.

Brann, for anledningen i svart, fortsatte å presse Suduva bakover på banen, og uttellingen kom etter halvspilt 1. omgang. Bjørn Dahl snappet opp en dårlig klarering hos litauerne, og spilte igjennom Jan Gunnar Solli på høyrekanten. Telemarkingen forserte ned til dødlinjen, og spilte tilbake til en umarkert Björnsson som enkelt kunne sette ballen i mål.

Hjemmepublikumet håpet på målorgie da Robbie Winters satte inn 2-0 like etter hvilen. Björnsson sto for forarbeidet med sitt hodestøt, og skuddet fra 14 meter gikk via målvakt Klevinskas. Istedenfor ikledde bergenserne seg vertskapsrollen, og inviterte Suduva inn i kampen.

– Jeg tror spillerne lar seg påvirke av forholdene som ble svært vanskelig, sa Mjelde.

Reduserte på straffe

Kort tid etter 2-0 målet, var Suduva alene med Johan Thorbjørnsen, men skuddet strøk stolpen. Noen minutter senere pekte dommeren på straffemerket, da Martin Andresen felte Andrius Urbsys innenfor 16-meteren.

– Straffesparket var greit. Suduva var som forventet, men vi er ikke vant til å spille under slike forhold. Forholdene var verre enn landskampen i Hellas for en tid tilbake, og et øyeblikk trodde vi kampen ville bli avlyst, forklarte Martin Andresen.

Etter reduseringen klarte ikke Brann å skape de store farlighetene foran Suduva-målet, på et stadig vanskeligere underlag.

Bergenserne lever dermed farlig foran returen, og måtte tåle å bli pepet i garderoben av drøye sju tusen tilskuere.

– Vi trykker på og skaper mange sjanser spesielt i 1. omgang. Jeg føler meg trygg på at vi er et bedre lag enn Suduva. Vi har absolutt en mulighet til å nå UEFA-cupen. (ANB-NTB)

Artikkeltags