EM-finale viktigere enn OL-kravet

Cathrine Larsåsen vil heller til EM-finalen enn å nå OL-kravet. Men helst vil hun klare begge delene.

Cathrine Larsåsen vil heller til EM-finalen enn å nå OL-kravet. Men helst vil hun klare begge delene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Cathrine Larsåsen håper selvsagt å kvalifisere seg for OL i London, men i EM er det først og fremst en finaleplass som gjelder.

DEL

– Jeg tenker at jeg må gjøre det jeg kan for å sette norsk rekord og sikre en plass i finalen her i Helsingfors. Selvfølgelig håper jeg også at jeg skal kunne kvalifisere meg til OL, men akkurat den kvalifiseringen skal jeg prøve ikke å tenke for mye på her, sier Cathrine Larsåsen til NTB.

Hun holder den norske rekorden med 4,40 meter, en rekord som er identisk med OL-kravet. Derfor kan London-billetten være sikret hvis hun setter norsk rekord på Olympiastadion i Helsingfors.

– Jeg går til dette mesterskapet med innstillingen om at jeg skal gjøre det jeg kan for å perse. Da må jeg hoppe så perfekt som mulig, men først og fremst gjelder det å ta kvalifiseringsgrensen for å få finalen her, forteller hun.

I Barcelona-EM for to år siden klarte hun en plass blant de 12 som fikk hoppe finalen, og der fikk hun 10.-plassen.

– Jeg prøver meg på 4,40 meter (B-kravet til OL) i alle konkurranser, og jeg har vært høyt over flere ganger, men revet på vei ned. Det har noe med teknikk å gjøre, forklarer hun.

Derfor har hun lagt opp til å hoppe i tre stevner mellom EM og siste dato for å kvalifisere seg til OL, som er 8. juli.

– Jeg skal være med på Lillestrøm 3. juli, i Sollentuna i Stockholm 5. juli og i et stevne i Tyskland 7. juli. Dersom jeg skal klare OL-kravet her, kommer jeg fortsatt til å ta med meg disse konkurransene, for jeg synes det er så fantastisk morsomt å konkurrere, sier hun.

I år har Larsåsen vært over 4,30 meter, og hun legger ikke skjul på at det er litt frustrerende ikke å ha hoppet høyere.

– Jo, det er litt frustrerende, for jeg vet jo at jeg kan bedre enn 4,25-4,30 meter som det er blitt i år. For å være helt ærlig tror jeg det kan løsne når som helst, for jeg føler jeg er i siget, og 4,55 er ikke en høyde som skremmer meg det heller, sier hun med stor selvtillit.

Hun stiller med ny stav i EM. Den er litt lenger og stivere enn den staven hun har hoppet med til nå.

– Jeg håper virkelig jeg skal få klaff med den nye staven, for jeg har aldri vært i bedre fysisk form enn det jeg er nå, sier Larsåsen.

– Jeg vet at jeg kan. Det gjelder bare å klare å ta ut det beste jeg har i konkurranse, legger hun til.

25-åringen fra Oslo har vært med i de store internasjonale mesterskapene de siste årene, men i VM i Daegu i fjor høst misset hun på åpningshøyden og var ute av kvalifiseringen før den hadde begynt.

– Det var en del småting som gikk galt da jeg misset åpningshøyden i VM i fjor. Det skal i hvert fall ikke skje igjen, for her kommer jeg til å konsentrere meg om hver eneste nye høyde.

– At jeg endte på 10.-plass i Barcelona-EM for to år siden kommer jeg heller ikke til å tenke så mye på. Det viser at jeg kan, men jeg legger ikke noe press på meg selv av den grunn, sier hun to dager før stavkvalifiseringen i EM. (ANB-NTB)

Artikkeltags