Enslig norsk svale

Mads Østberg tok mål av seg til en plass blant de fire beste i Rally Argentina, og ser ut til å innfri den ambisjonen.

Mads Østberg tok mål av seg til en plass blant de fire beste i Rally Argentina, og ser ut til å innfri den ambisjonen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mads Østberg kjemper en ensom norsk kamp i teten i Rally Argentina.

DEL

Etter at Petter Solberg er ute av tetkampen med brukket styrestag, forsvarer Østberg de norske fargene på fjerdeplass.

Han hadde, sammen med kartleser Jonas Andersson, tatt sikte på en plassering blant de fire beste før start i dette rallyet, og den målsettingen har han allerede oppnådd. Han ligger riktignok 1.18 minutt bak teten, men han har tre minutters margin tilbake til føreren på femteplass, så fjerdeplassen virker temmelig sikker i øyeblikket. Derfor er unggutten veldig fornøyd til nå.

– Når vi er på fjerdeplass med så god margin, må vi si oss fornøyd. Samtidig har det vært enkelte problemer underveis, som heldigvis har vært enkle å justere på service, sa Østbergs teamsjef, Morten Østberg, etter fredagens kjøring.

Han la til at det ikke hadde vært en feilfri dag rent teknisk, men kjøringen til Østberg hadde vært bortimot prikkfri, og derfor var også resultat godt.

En del regn de siste dagene har gjort veiene løse. Derfor har det vært lett å komme ut av idealsporet, noe som har ført til at en rekke kjørere har måttet bryte rallyet allerede fredag, den første virkelige konkurransedagen.

Østberg hadde tredje- og fjerdeplass som beste plassering på de fartsprøvene som ble gjennomført fredag, og han avsluttet med femteplass på den aller siste av fredagens prøver.

Selv om målet rent plasseringsmessig er nådd for Mads Østberg i Argentina, har ikke teamet hans tenkt å ligge på latsiden.

– Vi har bestemt oss for å gi mer. I morgen er det fullt fokus på å hente inn sekunder på Dani Sordo (Spania), som ligger på plassen foran, sa teemsjef Morten Østberg i en pressemelding sent fredag. (ANB-NTB)

Artikkeltags