Går for etappeseier

Alexander Kristoff blir spurtkaptein for laget sitt og satser på etappeseier i Giroen, som starter tirsdag.

Alexander Kristoff blir spurtkaptein for laget sitt og satser på etappeseier i Giroen, som starter tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Minst én etappeseier byr seg for proffsyklist Alexander Kristoff, som blir Katjusja-lagets spurtkanon i Giro d'Italia.

DEL

Den 24-årige nordmannen skal satses på når flate etapper står på programmet, og dem er det flere av allerede første uke. Giro d'Italia starter i danske Herning 5. mai.

– Jeg vet jeg er bra nok til å henge med helt inn, og noen av etappene passer meg veldig bra. Målet er å vinne minst én etappe, sier Alexander Kristoff til Stavanger Aftenblad.

Spurtkaptein

Den regjerende norske mesteren blir Katjusjas spurtkort etter at Denis Galimzjanov nylig ble suspendert etter å ha avlagt positiv dopingprøve.

Kristoff blir dermed lagets spurtkaptein og den rytteren lagkameratene skal kjøre for på flere av årets Giro-etapper. Allerede på andre-, tredje- og femte etappe er det duket for massespurter.

Spanjolen Joaquim Rodriguez blir Katjusjas sammenlagtrytter i det italienske treukersrittet.

I fjor tråkket Kristoff inn til fjerdeplass på en etappe, men det ble senere endret til tredjeplass etter at Alberto Contador fikk strøket alle plasseringer i rittet på grunn av dopingdommen han fikk senere.

Les også: Ferskingen beste nordmann

Kurt Asle Arvesen er eneste nordmann som har vunnet en Giro-etappe (2003) iført norsk mesterskapstrøye. Det får Kristoff sjansen til å kopiere.

Forrige norske etappeseier i rittet kom med Edvald Boasson Hagen i 2009.

Knut Knudsen har vunnet seks Giro-etapper, Dag Erik Pedersen tre, Arvesen to og Boasson Hagen en.

Knudsen er eneste nordmann som har syklet i rosa ledertrøye. Det gjorde han til sammen i tre etapper.

Kristoff får selskap av Thor Hushovd (BMC) og Gabriel Rasch (FdJ) i Giro d'Italia.

Ingen tempotrening

Thor Hushovd har ikke lagt inn massiv spesialtrening på temposykkelen før Giro d'Italia. Rittet starter med en 8,7 kilometer lang tempoetappe i Herning. Vinneren får tre på seg årets første rosa ledertrøye.

I 2006 vant Hushovd en 7,1 kilometer lang tempoprolog i Tour de France. Da hadde nordmannen spesialtrent på temposykkelen i forkant.

– Han har trent på temposykkelen og var ute på den senest torsdag, men ikke slik han satset før 2006-seieren. Thor vil likevel forsøke å gjøre det best mulig med tanke på muligheten til å ta over den rosa ledertrøya senere i rittet, sier trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Vil vinne en etappe

Velt og nedtur i klassikeren Paris - Roubaix 8. april var siste ritt for BMC-stjernen før Giro d'Italia.

– Normalt vil Thor bruke noen få etapper på å kjøre seg i form. Målet er å vinne en etappe og benytte muligheten til å bære rosa ledertrøye dersom den byr seg, sier Kvålsvoll.

2007-utgaven av rittet er eneste gang Hushovd har deltatt i Giro d'Italia. Da endte han med to andreplasser som best. 34-åringen mangler sårt en seier i rittet for å fylle «hullet» i Grand Tour. (ANB-NTB)

Artikkeltags