Går for tre på rad

Andreas Thorkildsen fristes av EM-gull nummer tre på rad.

Andreas Thorkildsen fristes av EM-gull nummer tre på rad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Andreas Thorkildsen er på gulljakt igjen, for når han stiller i EM i Helsingfors, legger han ikke skjul på at det frister å vinne EM-gull for tredje gang på rad.

DEL

– Jo, det er klart det frister å vinne mitt tredje strake EM-gull, for jeg er jo ikke her på ferie. Da hadde jeg nok valgt å reise et helt annet sted, sier spydkasteren til NTB.

Thorkildsen gikk til topps i mesterskapene både i Göteborg i 2006 og i Barcelona for to år siden, men etter en litt svak start på årets sesong, vet han at det ikke bare er å reise til Finland og hente et nytt gull.

– Jeg er litt spent på mesterskapet i år, for det er jo første gang det er EM og OL i samme år. Det er årsaken til at det skal bli spennende å se på gjennomføringen, sier han.

Han ble nummer to i det store stevnet i Ostrava før Bislett Games, og på hjemmebane på Bislett ble det tredjeplass. Det forteller at formen ikke er langt unna, men full klaff har det ikke vært for ham hittil i år.

– Jeg har trent bra siden Bislett og hatt god tid til det. Det er særlig det tekniske jeg har lagt vekt på i treningen, å få utkastet til å sitte skikkelig bra, sier han.

Andreas Thorkildsen forteller at det er små tekniske detaljer han må få på plass for virkelig å få opp dampen og kaste langt.

– Om jeg har lykkes med å få på plass alle detaljene får vi vente med å se til onsdag, men det som er sikkert er at med en gang det tekniske sitter som det skal, ja, da blir det helt andre resultater, forteller han.

Han sier at det er vanskelig å vurdere det han får til på trening i forhold til konkurransene.

– Trening er trening, mens konkurranser er noe helt annet, men det jeg kan si er at jeg ikke vil svartmale situasjonen ut fra det jeg har gjort hittil i år. Jeg har en annenplass fra Ostrava og en tredjeplass fra Bislett. Slike resultater ville de fleste juble for i kamp mot verdens beste. Selv om det stilles store forventninger til meg, synes jeg det blir litt dumt å skulle svartmale slike resultater, sier han til NTB.

Mange jokere

Andreas Thorkildsen vet at det kommer til å bli en tøff spydkonkurranse på Olympiastadion i Helsingfors både onsdag (kvalifisering) og torsdag (finale).

– Vitezslav Vesely har vært jevn og svært stabil hittil i sesongen. Nå ser det også ut som om Tero Pitkämäki er på gang. De to må jeg i hvert fall regne med, men det er også mange jokere med i denne spydkonkurransen, mener Thorkildsen.

Han sier at EM er viktig for ham, og han håper og tror at teknikken skal sitte, for da er han mer enn klar. Men dersom det ikke klaffer, ser han ingen faresignaler med tanke på OL.

– Selvtilliten min er alltid høy. Det er den nå også. Dersom det ikke skulle klaffe her, så har jeg god tid til å få ting på plass før OL, men du kan godt si at jeg er noen tekniske detaljer fra å være helt på topp, sier han til NTB.

– Er det viktig å gå til finale med bare ett kast fra kvalifiseringen?

– Det viktigste i kvalifiseringen er å gå til finalen. Hvor mange kast jeg må bruke på det er underordnet. Det blir de kastene det blir, sier Andreas Thorkildsen.

Artikkeltags