Glad for norsk OL-søknad

OL-boss Jacques Roggehar merket seg at Norge vurderer en ny OL-søknad.

OL-boss Jacques Roggehar merket seg at Norge vurderer en ny OL-søknad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Jacques Rogge, presidenten i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK), sier at han er svært glad Norge er blant søkerne til OL i 2022.

DEL

Verdens mektigste idrettsleder var i Lillehammer tirsdag i forbindelse med åpningen av ny curlinghall, som skal brukes i ungdoms-OL om fire år, men han tok seg også noen minutter til å svare på NTBs spørsmål om den norske OL-søknaden som er på gang for lekene om ti år.

– I IOK har vi selvsagt merket oss at Norge har varslet en søknad. Det er vi glade for å fastslå, for det er alltid bra å ha sterkere kandidater på søkerlisten for ethvert OL, sier Rogge.

Både bystyret i Oslo og det ekstraordinære idrettstinget på Stjørdal sist helg gikk med stor majoritet inn for å søke OL. Nå skal søknaden utarbeides og i løpet av et års tid kommer politikerne til å ta stilling til søknaden. Dersom Norge skal bli offisiell søker, må en statsgaranti på plass.

– Jeg har stor respekt for Norge som idrettsnasjon og for norsk idrett rent generelt, sier Rogge.

Han vil av naturlige årsaker ikke si noe om Norges sjanser til å nå fram med en søknad, men han lar det skinne gjennom at Norge er en svært sterk kandidat.

– Jeg kan ikke si noe om de norske sjansene til å få OL i 2022. Det er mange forhold som spiller inn når den avgjørelsen skal tas. Dessuten må jeg være nøytral i den rollen jeg har, sier Rogge.

Hvis Norge blir søker til lekene i 2022, og dersom Norge skulle få disse lekene, vil det bli tredje gang Norge arrangerer vinter-OL. Første gang var i 1952 i Oslo. Deretter gikk lekene i Lillehammer i 1994, og nå kan ringen være sluttet i og med at Oslo søker igjen.

– Det er veldig bra for både Norge og IOK at Norge kommer til å søke OL igjen. Det er en vinn-vinn situasjon, sier Rogge.

Han mener at god organisering og gjennomføring av ungdoms - OL i 2016 vil være med på å støtte opp om Norges OL-søknad.

– Lillehammer og Norge har et svært godt rykte i IOK. Det hersker det ingen tvil om, for alle husker de fantastiske dagene i Lillehammer i forbindelse med OL i 1994.

– Været viste seg fra sin aller beste side. Dere nordmenn hadde også en fantastisk generasjon idrettsutøvere på den tiden.

– Norge som arrangør har et svært godt rykte, slår IOK-presidenten fast.

Det norske styremedlemmet i IOK, Gerhard Heiberg, er ikke i tvil om at de norske sjansene til å få OL i 2022 er veldig gode.

– Bare se på stemmetallene fra bystyrebehandlingen i Oslo og fra idrettens egen behandling i Stjørdal. OL-søknad ble vedtatt med overveldende flertall. Det er bra for oss. Dessuten vil folk flest ha OL. Det har jeg aldri vært i tvil om, og dette blir lagt merke til i IOK, sier Heiberg til NTB.

Han var også til stede i Lillehammer tirsdag sammen med idrettspresident Børre Rognlien. Også han benyttet sjansen til å snakke OL-søknad med IOK-president Jacques Rogge. (ANB-NTB)

Artikkeltags