Grådig forbund, publikum sviktet

Den norske målvakten Lars Haugen virket solid under VM-kampen, til tross for tapet.

Den norske målvakten Lars Haugen virket solid under VM-kampen, til tross for tapet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var så vidt halvfullt i Globen under VM-åpningen. Svenske aviser snakker om fiasko.

DEL

Snaue 8000 møtte fram på svenskenes VM-åpning mot Norge. Det

– Forbundet må ta skylden. Grådigheten råder, slo Svenska Dagbladet fast.

Det svenske ishockeyforbundet med markedssjef og visepresident Peter Forsberg (ikke den tidligere NHL-stjernen) har kalt inn til krisemøte og innrømmet at man kanskje har bommet når man fastsatte prisene.

– Det er alltid kjedelig med halvtomme tribunen, men vi måtte ta den prisen for at budsjettet skulle gått rundt, sa Forsberg.

Den billigste billetten kostet 425 kroner, mens den dyreste lå på rundt 1500 kroner. Det som har fått svenskene til å snu i billettlukene var at man måtte kjøpe en pakke billetter. Det vil si at man også måtte kjøpte billettene til de andre kampene som ble spilt samme runde.

Aftonbladet anslår at prisen for en familie på fire med de dyreste billettene hadde nærmet seg 12.500 kroner.

Det som egentlig var flauest åpningskvelden for Sveriges landslagssjef Pär Mårts var da nasjonalsagene ble avspilt. Mårts ble lettere sjokkerte da han hørte hvor mange som sang med på «Ja, vi elsker» sammenlignet med under

Svenskene vant som de ville mot Norge, og de tre svensk målene viste kvalitet fra øverste hylle. Bare synd at snaue tre tusen svensker fikk oppleve se kampen fra tribunene. NHL-stjernene var også forundret over publikumsframmøtet.

I Helsingfors derimot trakk åpningskampen mellom USA og Frankrike nesten like mange tilskuere som alle de tre kampene i Globen. I oppgjøret mellom Finland og Hviterussland var over 12.000 tilskuere møtt fram. (ANB-NTB)

Artikkeltags