Helstad solgt til Le Mans

Thorstein Helstad.

Thorstein Helstad. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Branns toppscorer Thorstein Helstad er solgt til franske Le Mans.

DEL

Samtidig er det klart at Lyn Oslos Odion Jude Ighalo er i ferd med å bli Brann-spiller.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde mener det var riktig å selge Helstad nå. Mjelde ønsker storscoreren lykke til i fransk fotball.

– Når spillere får sin mulighet er det vår filosofi å la dem få sjansen. Vel å merke er det penger i det for Brann også. Dette er nødvendig for at unge spillere skal se på Brann som en riktig klubb for dem, sier Mjelde til brann.no.

Fredagens nyheter kommer som et resultat av flere dagers intens jobbing i klubbens sportslige ledelse. Sportssjef Roald Bruun-Hanssen er tilfreds med løsningen, selv om det ikke er lett å gi slipp på eliteseriens toppscorer.

– Thorstein har vært utrolig viktig for oss de siste årene. Men han har hele tiden vært veldig tydelig på at dersom det dukket opp et tilbud fra utlandet som var riktig både sportslig og økonomisk, så var han interessert i å benytte sjansen, sier Bruun-Hanssen.

Ighalo kan bli klar mandag

Sportssjefen kan glede seg over at klubben har kommet til enighet med Lyn Oslo om en overgang for juvelen Odion Jude Ighalo. Bruun-Hanssen håper den personlige avtalen snart er i boks.

– Vi har godt håp om å kunne presentere ham som Brann-spiller. Klubbene er i hvert fall enige, og mandag går vi videre med spilleren. Dersom dette går greit får vi en spiller med spesielle ferdigheter. Han har definitivt fremtiden foran seg, sier sportssjefen.

Lyn Oslo er i desperat pengenød og ble tidligere i uken enige med Atle Brynestad om at sistnevnte ville gå ut av klubben med en gang. Et salg av Ighalo var en del av avtalen mellom partene.

Ifølge aftenposten.no må Brann ut med 17,5 millioner kroner for Ighalo. Samtidig får klubben ifølge ba.no inn 16 millioner for Helstad.

– Føles riktig

Thorstein Helstad er eliteseriens toppscorer med elleve mål så langt i år, til tross for at han den siste tiden har gått skadd. Le Mans forsøkte å hente Tarik Elyounoussi, som til slutt gikk til Heerenveen, og har nå fått gjennomslag på et bud på Helstad.

Tidligere i år nektet Helstad å forlenge sin kontrakt med Brann. Klubben tilbød ham 3,5 millioner kroner i årslønn, men superspissen sa blankt nei. Han krevde fem millioner kroner. Helstads kontrakt går ut i 2009.

Selv om budet fra Le Mans er akseptert er det ikke sikkert at Helstad har spilt sin siste kamp i Brann-trøya.

– Det føles riktig for oss å slippe ham slik situasjonen er nå. Vi respekterer at dette føles rett for ham, sier Bruun-Hanssen.

Helstad skal være klar på at en overgang til fransk fotball er noe han er veldig interessert i og at det kan være det han trenger for å holde motivasjonen ved like.

I Le Mans blir han lagkamerat med Fredrik Strømstad. (ANB-NTB)

Artikkeltags