Historisk landslagsuttak i futsal

Artikkelen er over 15 år gammel

For første gang i norsk fotballhistorie er et landslag i futsal tatt ut. Profilen på det norske laget er Brann-spiller Alex Valencia.

DEL

Spillerne på det historiske futsal-landslaget er tatt ut etter Scandinavian Indoor Series, som samler nærmere 30.000 spillere i året fordelt på over 30 storturneringer i Norges fem største byer.

Landslaget vil ha sin første samling under NM i futsal i Bergen 4.-6. juli, hvor troppen skal spille fire oppvisningskamper.

VM i Paraguay

Spillerne i denne troppen vil danne grunnlaget for landslaget som skal representere Norge i VM i Paraguay i slutten av november. Den endelige VM-troppen tas ut 31. oktober.

Under NM og i turneringene i begynnelsen av futsal-sesongen som starter i oktober, vil Indoor Football Scandinavia (IFS) ha representanter tilstede som vil kartlegge aktuelle VM-spillere.

Den største profilen på det norske futsal-landslaget er Brann-spiller Alex Valencia. Men han er ikke den eneste med eliteserieerfaring i den norske troppen. Start-talentene Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad og den tidligere Strømsgodset-spilleren Espen Edvardsen har alle erfaring fra den øverste divisjonen i Norge.

Ny gren

Begrepet futsal kommer fra spanske futbol de salon, og betyr innendørsfotball. Enkelte bruker også betegnelsene indoor football og indoor soccer når det snakkes om futsal.

Banene det spilles på er vanligvis på 18 x 36 meter, og det er håndballmål og firer-ball. Hvert lag har keeper pluss fire utespillere og maksimalt sju innbyttere.

Artikkeltags