– Det er leit når barn må slutte

Meråker  20101204.
Meråker: Vinterstemning på Meråker. Viktig med veske...

Foto: Ned Alley / Scanpix

Meråker 20101204. Meråker: Vinterstemning på Meråker. Viktig med veske... Foto: Ned Alley / Scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

1 av 6 familier har ikke råd til å la poden holde på med en idrettsaktivitet.

DEL

– Vi synes det er synd at barn og unge slutter med idrett fordi utstyret blir for dyrt for foreldrene, sier smøresjef Knut Nystad i Norges Skiforbund.

– Kjøp brukt!

Han oppfordrer folk til å kjøpe brukt skiutstyr.

– I disse dager arrangeres det mange skimarkeder over hele landet hvor det er mulig å kjøpe bra utstyr til en rimelig penge. Vi mener at ett par ski holder i massevis for barn under 13 år, sier han.

1 av 5 oppgir at de lar være å kjøpe brukt fordi de er usikre på kvaliteten. Byttehelgene som nå arrangeres skal gjøre det trygt å kjøpe brukt utstyr.

– Alle klubbene får veiledning rundt kvalitet og størrelser, og synlige utstyrsguider henges også opp i lokalene som brukes under byttehelgen, forklarer smøresjefen.

Penger i lokalmiljøet

– Du får hjelp til hva du skal se etter i en klassisk ski, en skøyteski, bindinger, staver og støvler. Slik ser man kjapt hva som passer når man skal kjøpe brukt skiutstyr, føyer han til.

– Vi synes at det å kjøpe brukt er bra fordi det er bra for miljøet og fornuftig for lommeboka.  Samtidig ønsker vi å slå et slag for skiklubbenes byttehelg. Bytter du her, er du aktivt med å støtte lokalmiljøet. Det gjør det enklere for lokale klubber å drive organiserte tilbud til barn og unge, sier Christian Brosstad i SpareBank 1 Gruppen. (ANB)

Artikkeltags