Slike jenter vil de eldre ha

Det er mange over 60 som benker seg foran TV-en når Therese Johaug og Marit Bjørgen slår seg løs.

Det er mange over 60 som benker seg foran TV-en når Therese Johaug og Marit Bjørgen slår seg løs. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bare 2 av 10 over 60 år sier at de aldri ser sport på TV.

DEL

De gamle er eldst, også når det gjelder interessen for å se sport på TV. Men aldersgruppen 18-29 år følger hakk i hæl. Det viser en undersøkelse Ipsos MMI har gjort for RiksTV.

32 prosent av de over 60 år svarte «Jeg ser ofte på idrett på TV». 31 prosent i aldersgruppen 18-29 år svarte det samme. I aldersgruppen 30-39 år svarte bare 16 prosent tilsvarende.

– Dette viser at rekrutteringen for TV-sport er stor. Det var vel ingen overraskelse at de eldste viser størst interesse for TV-sport. Men at den yngste målgruppen er så interessert, var nesten litt overraskende. Det sier informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth i RiksTV.

Men ikke aller nordmenn er interessert i å se sport på TV. Mange unngår alt som er av sportssendinger. 4 av 10 mellom 18 og 29 år svarer «Jeg ser aldri idrett på TV».

Bare 18 prosent i aldersgruppen 60 pluss svarer det samme.

Det er for øvrig også personer over 60 år som ser mest på TV i Norge totalt sett. Tall fra TNS Gallup for 2014 viser at nordmenn over 60 år så litt over fire timer i gjennomsnitt hver dag i fjor. Aldersgruppen 20 til 29 år så bare drøyt to timer, viser tallene. (ANB)

Artikkeltags