Jakter majorseier

Når Tutta går ut på førsterunden i US Open torsdag, er det med moren og broren på plass i Kohler i delstaten Wisconsin.

Når Tutta går ut på førsterunden i US Open torsdag, er det med moren og broren på plass i Kohler i delstaten Wisconsin. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Suzann Pettersen (31) har fått besøk av familien foran prestisjetunge US Open i helgen. Golfstjernen jakter sin første majortittel på fem år.

DEL

Når Tutta går ut på førsterunden i US Open torsdag, er det med moren og broren på plass i Kohler i delstaten Wisconsin. Pettersen er glad for at familien har tatt turen til USA.

– Det er utrolig hyggelig. Mamma er ofte her ute, men broren min er ikke det. Det er litt som i gamle dager, og det er fint å ha broren min her. Vi ser hverandre ikke så ofte og har ikke så mye tid sammen. Jeg setter pris på hver dag med dem. Mamma reiser en del med meg, og hun er nesten som en del av teamet, sier Pettersen til NTB.

Suzann Pettersen har vunnet én majortittel så langt i karrieren, og hun legger ikke skjul på at det frister med en ny triumf. Hennes første og eneste majorseier kom i LPGA-mesterskapet i 2007.

– Ja, det gjør det. Jeg har vært nær mange ganger siden. Det hadde vært kult, jeg kan ikke si noe annet, innrømmer oslojenta.

I LPGA-mesterskapet for en måned siden var Pettersen nær seier. To bogeyer på de ni siste hullene ødela seierssjansene, og den norske golfproffen måtte se seg slått av kinesiske Feng Shanshan.

– Jeg følte formen var utrolig bra. Jeg var komfortabel, og ting som fungerte som det skulle. Jeg var ikke nervøs på søndagen, og det føltes bra. Det var bittert at jeg ikke klarte å dra seieren i land, forteller hun.

Formen hennes i 2012-sesongen har variert, men Pettersen bryr seg ikke så mye om at resultatene har vært litt opp og ned.

– Jeg sitter ikke og bedømmer en sesong på resultater og hvor jeg ender på listene. Det viktigste er at jeg sitter igjen med en god følelse, og at jeg får ut alt når jeg spiller, sier verdenssekseren.

US Open er den eldste majorturneringen på LPGA-touren. I år arrangeres turneringen i Wisconsin. Ifølge Pettersen blir det en krevende helg.

– Det er vanskelig å si hva som er den største turneringen å vinne, men US Open er kanskje den ultimate testen. Du blir testet fra topp til tå og på alle mulige ferdigheter. Forholdene er tøffe, og greenene er raske på denne banen. Du blir testet på alle aspekter av spillet, forklarer Tutta.

Sist uke besøkte 31-åringen banen for å forberede seg til turneringen.

– Jeg var her mandag og tirsdag sist uke og fikk gjort en del arbeid ute på banen, sier hun.

US Open starter torsdag og avsluttes søndag. Det er årets tredje majorturnering. (ANB-NTB)

Artikkeltags