– Karrierens høydepunkt

 Jeg har ventet åtte eller ni år på dette øyeblikket, sier Chelseas John Terry.

Jeg har ventet åtte eller ni år på dette øyeblikket, sier Chelseas John Terry. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det sier Chelseas utestengte kaptein John Terry om mesterligaseieren mot Bayern München.

DEL

– Det er en utrolig følelse. Jeg har ventet åtte eller ni år på dette øyeblikket, og det visker bort alle vonde minner fra denne turneringen. Det er 100 prosent det beste øyeblikket i karrieren, sa han etter at Chelsea vant straffesparkkonkurransen.

For fire år siden trengte Terry bare å score på straffe for å gi Chelsea seier mot Manchester United i mesterligafinalen, men han skled og falt slik at straffesparket ble hjelpeløst dårlig. Noen minutter senere var United mester.

– Vi er blitt slått ut i siste minutt, har tapt finalen på straffespark og to ganger tapt for Liverpool i semifinalen. Denne seieren fjerner en tung bør fra alles skuldre, sa Terry.

Han fikk ikke spille finalen fordi han ble utvist i semifinalen mot Barcelona.

– Jeg kan leve med at jeg ikke spilte fordi vi vant. Det er alt som betyr noe for meg, for jeg bryr meg så mye om denne fotballklubben, sa han.

Terry takket UEFA for at han fikk være med på troféoverrekkelsen.

– Det var utrolig å være med på det. Det ville vært tungt å svelge om jeg ikke fikk lov, og jeg takker UEFA for at de lot alle fire utestengte spillere være med på det, sa han.

Verre å se på

Han er stolt av lagets evne til å takle motgang-

– I første cuprunde lå vi under 1-3 mot Napoli etter første kamp, og alle avskrev oss. Jeg fortsatte å tro, og i stallen tror vi alle på hverandre. Det er stort å ha så mange spillere for de store anledninger, som Didier Drogba, Fernando Torres, Frank Lampard og Petr Cech, sa han.

Terry syntes ikke han hadde det lettere lørdag enn når han er i hjertet av Chelsea-forsvaret.

– Det er nok verre å se på. Du skjønner hva tilhengerne går gjennom. Det er veldig frustrerende, men det var stort å se oss sikre trofeet jeg synes vi fortjener, og jeg gledet meg over smilet til Roman Abramovitsj og de glade tilhengerne, sa han.

– Vi har vunnet både mesterligaen og FA-cupen denne sesongen, så vi går inn i historien som tidenes beste Chelsea-lag. Det er ikke til å tro.

Artikkeltags