Knuste danskene

Patrick Thoresen var en av Norges beste spillere mot Danmark.

Patrick Thoresen var en av Norges beste spillere mot Danmark. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Norge fortsetter å imponere i ishockey-VM. Tirsdag kom den fjerde strake seieren med 6-2 over Danmark.

DEL

Det betyr at Norge kan ta tredjeplassen i gruppen og møte Sverige i kvartfinale 17. mai i stedet for gruppevinner Russland. Det skjer hvis Tyskland slår Tsjekkia senere tirsdag.

Det danske laget hadde store ambisjoner før VM. Med fire NHL-spillere på plass stilte Danmark med sitt sterkeste mannskap i VM noen gang, men laget har fremstått mer som doven øl enn som dansk dynamitt og måtte kjempe hardt for å overleve som A-nasjon.

Laget sikret fortsatt A-status mandag og hadde i likhet med Norge ikke så veldig mye å spille om i den siste gruppespillkampen.

– Vi går på isen for å vinne for å få med oss en god følelse inn i kvartfinalen. Dessuten vil vi sikre oss en god ranking. Det betyr mye for framtidige mesterskap, sa assistenttrener Knut Jørgen Stubdal før kampen.

Norge kom fra drømmeishockey mot Tyskland, men 1. periode mot Danmark ble et eneste langt gjesp.

Det eneste som fungerte var den norske fjerderekken. Den holdt trykket oppe og sto for de få mulighetene i en åpningsperiode som endte målløs.

De norske isbjørnene kom seg ut av dvalen, og i midtperioden skjedde det endelig noe. Lars Erik Spets styrte inn 1-0 på Morten Asks skudd fra blålinjen i et overtallsspill.

Fjerderekka med Ask, Andreas Martinsen og Ken André Olimb fortsatte den gode trenden, og Ask var mannen bak 2-0-målet. Også førsterekka ville etter hvert være med, og Per-Åge Skrøder satte inn 3-0 i kjent stil.

Mot slutten av perioden mistet danske Jannik Hansen fullstendig hodet. NHL-spilleren ga seg ikke, og «sheriff» Ole-Kristian Tollefsen måtte stagge den hissige dansken. Det endte med mange mann i utvisningsboksen for begge lag, og Hansen i garderoben til en tidlig dusj.

I det etterfølgende overtallsspillet scoret Norge to ganger, først ved Jonas Holøs og så ved Patrick Thoresen. Med tre assist på de andre norske målene gikk St. Petersburg-spilleren opp i 16 målpoeng totalt i VM.

I siste periode fikk danskene redusert den norske ledelsen et par ganger ved Morten Madsen og Morten Poulsen, men da var jobben allerede gjort for de norske. Mats Trygg økte den norske ledelsen til 6-2 snaut fem minutter før full tid. (ANB-NTB)

Artikkeltags