Kristoff toer i Danmark

Alxander Kristoff.

Alxander Kristoff. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Alexander Kristoff spurtet om seieren på første etappe i Danmark Rundt onsdag.

DEL

Han ble slått bare av tyskeren André Greipel.

Den norske OL-bronsevinneren var langt framme i spurten, men han greide ikke å hamle opp med Lotto-rytteren Greipel, som vant tre etapper i sommerens Tour de France.

– Da jeg så avslutningen første gang, tenkte jeg at oppløpet ville bli for tøft for meg, men man får alltid ekstra krefter på den siste kilometeren, sa Greipel etter sin ganske klare seier.

– Selv når jeg ikke er i toppform, har jeg mye kraft i beina. Det var en hard spurt i motbakke, og slike gir alltid større utslag.

Katjusja-rytter Kristoff tok 2.-plassen foran Theo Bos (Rabobank) og Luke Rowe (Sky).

En massevelt mot slutten av etappen ødela for flere ryttere, blant dem Lars Petter Nordhaug, og sørget for at en størrelse som Mark Cavendish ikke fikk sjansen til å spurte om seieren.

– Jeg var den siste som slapp gjennom før de feltet. Jeg så dem velte til høyre for meg, og litt etter veltet de også til venstre. Det var så vidt jeg kom unna, sa Cavendish etter rittet.

– Jeg veltet ikke, men jeg måtte stoppe opp, sa han.

Velten inntraff 3,5 kilometer før mål. Selv om det normalt er bare på de tre siste kilometerne at tidstap etter velt blir annullert, valgte arrangøren å gi alle som ble fanget i eller bak massevelten samme tid som etappevinneren.

Nordhaug, som regnes blant favorittene til sammenlagtseier, slapp dermed å komme helt skjevt ut.

Greipel sykler i den gule ledertrøya på torsdagens etappe fra Løgstør til Aarhus. (ANB-NTB)

Artikkeltags