Kurser ungjenter i ernæring

Verdensmesterne Tora Berger (til venstre) og Synnøve Solemdal skal kurse unge idrettsjenter i ernæringsteori.

Verdensmesterne Tora Berger (til venstre) og Synnøve Solemdal skal kurse unge idrettsjenter i ernæringsteori. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skiskytterstjernene Tora Berger og Synnøve Solemdal gir kjærkommen drahjelp til Sunn Jenteidrett.

DEL

Duoen er to av innlederne på en samling med 50 idrettsjenter i 15-16-årsalderen fra hele landet i Trondheim denne helga.

De to skiskytteressene, som utgjorde halvparten av Norges gullag i mixed-stafetten under VM i Ruhpolding sist vinter, skal holde foredrag om ernæringsteori. Det er et meget sentralt tema for Sunn Jenteidrett, et samarbeidsprosjekt mellom de fire forbundene ski, skiskyting, friidrett og orientering, som har eksistert siden 2008.

Advarte mot usunn slanking

Solemdal har viktige egne erfaringer på området å fortelle om. Tingvoll-jenta fikk sitt store gjennombrudd i sesongen som gikk, og la ikke skjul på at et kraftig vekttap som følge av en optimalisering av kostholdet var en hovedgrunn til framgangen. Samtidig advarte hun andre unge jenter mot usunn slanking og å ta snarveier for å bli best.

– Jeg vil bare si til alle jenter på videregående og sånt som tenker på å slanke seg: Ikke tull med det. Jeg har fått vanvittig mye igjen for å ha unngått det selv, sa Synnøve Solemdal blant annet til NRK tidlig på sesongen.

Sunn Jenteidrett Camp er den andre i sitt slag. Suksessen fra i fjor blir fulgt opp med helgens samling i Trondheim, samt enda en i Kristiansand i september.

– Målet med samlingen er å skape en trygg arena for unge idrettsjenter i en fase i karrieren der de står overfor viktige valg og forandringer som kan påvirke deres helse, trivsel og framtidige idrettsaktivitet. Vi ønsker å øke kunnskapen hos jentene, jobbe med holdningene deres og bidra til at de tar sunne og riktige valg for sin helse og idrettskarriere, sier prosjektleder Else-Marthe Sørlie Lybekk.

I løpet av den tre dager lange samlingen i Trondheim vil jentene lære om kosthold, ernæring, matlaging, fysisk aktivitet og mestring. På programmet står blant annet tapasmiddag med langrennsløperen Marthe Kristoffersen og en motivasjonsøkt og basistrening med høydehopperen Tonje Angelsen, foruten seansen med de to skiskyttermesterne. (ANB)

Artikkeltags