Norges seiersrekke brutt

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

(Norge – Wales 0-0) Etter en sammenhengende suksessferd ble det bråstopp for «Nye Norge». Et B-preget walisisk lag klarte å stoppe seiersrekken til Åge Hareide mannskap. Til stor skuffelse for et forventningsfullt norsk publikum.

DEL

Etter seirene i de seks første kampene under Åge Hareides ledelse ble den sjuende – mot et reservepreget Wales-lag – en real nedtur. Kampen fikk et typisk treningskamp-preg, med ukonsentrerte og umotiverte norske spillere som ikke kom opp mot det de hadde vist i de første kampene.

Mot slutten av oppgjøret var det tilløp til pipekonsert hos et forventningsfullt publikum, som på ingen måte fikk oppleve noen festforestilling.

Følelsesladet avskjed

– Ja, det er klart det er skuffende å ikke vinne en kamp som dette. Vi ble for omstendelige og unøyaktige og klarte ikke å få den nødvendige flyten over spillet, kommenterte en tydelig misfornøyd landslagssjef Åge Harede overfor TV 2 da den målløse kampen var over.

I en førsteomgang fattig på hendelser ble Henning Bergs avskjed det desiderte høydepunktet. Berg startet kampen som midtstopper og kaptein, og fikk dermed sin velfortjente landskamp nummer 100. Tydelig beveget og til stående applaus fra spillere og publikum forlot den mangeårige forsvarskjempen banen etter et drøyt kvarters spill. Et følelsesladet øyeblikk avsluttet en lang og innholdsrik fotballkarriere.

Tam åpning

Kampen på Ullevaal åpnet tamt. Aggressiviteten og de offensive taktene som har kjennetegnet Åge Hareides mannskap i de seks første kampene var savnet.

Men midtveis i omgangen kom det norske laget litt mer til hektene, tok tak i kampen, fikk spillet til å gli bedre og skapte etter hvert en god del gode muligheter. Like før pause var både Morten Gamst Pedersen og Bengt Sæternes nær ved å gi hjemmelaget ledelsen, men bommet hårfint på det walisiske målet.

Bakover hadde nordmennene full kontroll. Det norske forsvaret ble ikke satt på prøver av det B-pregede walisiske mannskapet.

Reddet av Myhre

Men åtte minutter ut i andreomgangen glapp det betenkelig, og Hareides gutter kunne bare takke Thomas Myhre for at ikke Wales tok ledelsen. Med en fenomenal dobbeltredning avverget englandsproffen to skudd fra kloss hold – kampens to største sjanser til da.

Et kvarter før slutt hadde Tore Andre Flo – som kom inn for Ole Gunnar Solskjær – en like eventyrlig mulighet, men misbrukte innlegget fra debutanten Rune Lange.

Publikum øynet et siste håp da Norge fikk frispark like utenfor 16-meteren tre minutter på overtid, men kaptein Martin Andresen satte ballen over. Et trist punktum på en skuffende Ullevaal-kveld, der landslaget kom brutalt ned på jorda etter alle oppturene til nå.

Artikkeltags