Nummer fire i Elitloppet

Yarrah Boko.

Yarrah Boko. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Yarrah Boko tapte kampen om posisjonene underveis, og måtte ta til takke med 4.-plassen i Elitloppets finale på Solvalla travbane i Stockholm søndag.

DEL

Lynraske Arch Madness sikret seg som ventet teten, men den amerikanske kusken Brian Sears valgte høyst overraskende å slippe teten til Commander Crowe etter 700 meter. Da måtte Yarrah Boko springe den tunge veien utenfor Commander Crowe, som vant løpet på tiden 1.10,4.

Seieren var verdt hele tre millioner svenske kroner, mens Yarrah Boko fikk 300.000 kroner for fjerdeplassen i finalen og 250.000 kroner for seieren i kvalifiseringen.

Ulf Ohlsson så lenge ut til å få drømmeløpet i det andre paret utvendig med Yarrah Boko, men drømmen ble til et mareritt etter 700 meter.

– Ja, jeg ble veldig overrasket da Commander Crowe fikk overta teten, og da gikk min plan i vasken. Det er nesten umulig å vinne dette løpet fra posisjonen utvendig for lederen, men hesten har et hjerte av gull og kjempet som vanlig helt til målstreken.

– Dersom vi hadde fått et ryggløp i annetspor, er Yarrah Boko helt i toppen, muligens vinneren, sa Ohlsson til NTB.

Også trener Trond Anderssen mente det var ergerlig at Yarrah Boko ble taperen i kampen om posisjonene, men var likevel godt fornøyd med sin øyensten.

– Yarrah Boko var klart bedre i dag enn i Oslo for to uker siden. Han var lettere i kroppen, og hesten blir bedre og bedre. Vi går en spennende sommer i møte, sa Anderssen.

Norske Trond Smedshammer har base i USA, og han trener Arch Madness som ble nummer to i finalen. Han var oppgitt over kuskens disposisjoner.

– Ja, det må jeg si. Det var virkelig ikke meningen at Brian Sears skulle slippe teten halvveis ute i løpet, og jeg er sjokkert over denne disposisjonen, sa Smedshammer til NTB.

En norsk seier ble det på Solvalla søndag, men den kom ikke før i det siste løpet der Burmas Yankee vant sammen med Kenneth Haugstad. Burmas Yankee fikk med seg 100.000 svenske kroner tilbake til Lillehammer.

– Det har vel ikke gått så veldig bra for de norske hestene i dag, så jeg håper jeg reddet kvelden for mange nordmenn med denne seieren, sa Haugstad.

Tre norske hester oppnådde annenplasser i den knallharde konkurransen. Svenske Hallsta Lotus vant Elitkampen for kaldblodshestene på topptiden 1.19,9, og to lengder bak vinneren fulgte Moe Brage med Eirik Høitomt i sulkyen.

– Vi fikk et helt perfekt løp bak Hallsta Lotus hele veien, men Moe Brage møtte rett og slett en hest som var bedre i dag, sa Høitomt.

I travrittet ble norske Moon Dreamer nummer to etter et helt perfekt ritt av svært dyktige Kristine Kvasnes. Også Frode Hamres Winmecredit var mektig god toer i et løp for femåringer. Winmecredit travet fantastiske 1.11,8 over mellomdistanse, og fikk med seg 100.000 svenske kroner hjem. (ANB-NTB)

Artikkeltags