Rasch tråkker for Tour-billett

Artikkelen er over 5 år gammel

Klassikerkluss og Giro d'Italia-slit kan bli proffsyklist Gabriel Raschs (36) lykke: Debut i Tour de France.

DEL

En kneskade ødela vårsesongen og oppkjøringen mot Giro d'Italia (starter lørdag). Bare to uker med trening siste drøye måned er det blitt før 3476 kilometer står for tur i Danmark og Italia de kommende tre ukene.

– Kneet er så å si bra. Jeg kjenner ikke mye til skaden nå, er fri for betennelse og har bare litt muskulært ubehag. Men formen har vært bedre. I fem uker har jeg bare «tullet rundt», sier Rasch til NTB.

Betennelse

Etter mars måned i smerter, ble holeværingen sendt hjem før Ronde Van Vlaanderen og Paris – Roubaix med et betent venstre kne.

– Jeg tok helt fri i en uke for å bli bra igjen, men var bare så vidt i gang med opptreningen før jeg merket at det ikke var bra i det hele tatt. Da ble det enda en uke av. Så før Giro d'Italia har jeg to uker med trening bak meg.

Tilværelsen er likevel langt fra beksvart.

– Vanligvis får jeg formstigning etter en ukes tid. Jeg må ha troen på at det vil skje nå også. Uansett har jeg iallfall overskudd, mener FdJ–rytteren.

En god hjelperytterjobb i Giro d'Italia kan bety at Rasch får sjansen til Tour de France-debut.

– Jeg vet at jeg blir i bra form etter et treukersritt. I fjor var jeg god resten av året. Jeg tenker litt på det også, at muligheten er det for å tilbringe juli i Tour de France. Laget er ikke tatt ut, og det er ingen selvfølge at det blir bestående av kun franskmenn selv om det er et fransk lag. Det er en reell mulighet, hevder 36–åringen.

Bruddforsøk

I Giro d'Italia skal FdJ-laget ofre seg for Sandy Casar og spurteren Arnaud Demare, som ble U23-verdensmester i fjor.

– Det er ikke usannsynlig at laget reiser hjem med etappeseier eller to. Jeg blir en arbeidskar for dem i så måte. Sammen med god innsats i Tour de Suisse neste måned, blir det min sjanse til Tour–billett.

Rasch har ambisjoner om å vise seg fra sin beste side trass i tynn oppkjøring.

– Jeg kommer til å prøve på å bli med i brudd etter hvert. Den første uken ser ingen muligheter til det ettersom det vil være nervøst og gå fort i vær og vind. Da er det bare tull å bli med i bruddforsøk. Når vi kommer inn i Italia kommer de tøffe etappene kjapt.

Giro d'Italia starter lørdag i danske Herning og avsluttes i Milano 27. mai. (ANB-NTB)

Artikkeltags