Råsterke Cavendish

Mark Cavendish var ustoppelig i spurten på fredagens etappe.

Mark Cavendish var ustoppelig i spurten på fredagens etappe. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Verdensmester Mark Cavendish viste muskler og tok en klar spurtseier på fredagens 18. etappe i Tour de France.

DEL

Like før mål satte briten på turboen og føk forbi Luis-Leon Sánchez og Nicolas Roche. Ingen maktet å stoppe Cavendish på oppløpet, og han tok dermed en svært overlegen etappeseier. Det var 27-åringens annen seier i årets Tour og hans 22. totalt i karrieren.

Igjen viste Sky hvordan laget totalt dominerer årets Tour de France. Edvald Boasson Hagen var i brudd store deler av dagen, men fikk lite hjelp til å holde det inn til målgang i Brive-la-Gaillarde. Dermed ble bruddet kjørt inn, og Boasson Hagen, sammen med Sky-kaptein og Tour-leder Bradley Wiggins, bidro i stedet til å kjøre opp Cavendish i en god spurtposisjon. Det betalte seg med årets fjerde etappeseier i Touren for det britiske sykkellaget.

– Det er helt utrolig. Vi kom hit for å prøve å vinne den gule trøya, og nå topper vi de to øverste plassene sammenlagt. Du kan ikke be om mer enn det, sa Cavendish, som innrømmer at han måtte jobbe godt for å overbevise Sky-ledelsen om at han kunne ta en ny etappeseier fredag.

– Spurtsjansene mine har vært færre i år siden laget gjør alt for å vinne sammenlagt. Men i dag ba jeg pent om å få en sjanse. Så kom Bradley og sa at vi skulle gå for spurten.

Boasson Hagen var først i opptrekkertoget mot slutten før Cavendish til slutt tok alt i egne hender. Nordmannen hadde selv et håp om å stå igjen som seiersherre.

– Planen var ikke å gå i brudd, men det ble slik når det var så mye angrep tidlig på etappen. Det var hardt i starten, og mange var uvillige til å samarbeide for å få bruddet inn. Jeg hadde troen (på seier), sa Boasson Hagen til TV 2.

Sammenlagtstillingen står uendret etter fredagens 222,5 kilometer lange etappe mellom Blagnac og Brive-la-Gaillarde. Wiggins leder i gultrøya, 2.05 minutter foran lagkamerat Chris Froome. Bare et uhell på lørdagens tempoetappe vil kunne frata Wiggins Tour-seieren. (ANB-NTB)

Artikkeltags