Satser hardt på Magnus

Magnus Carlsen poserer med VM-medaljen han vant etter å ha slått Viswanathan Anand i Chennai i fjor. NRK satser hardt på ny suksess fra Sotsji.

Magnus Carlsen poserer med VM-medaljen han vant etter å ha slått Viswanathan Anand i Chennai i fjor. NRK satser hardt på ny suksess fra Sotsji. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

NRK håper å gjenta fjorårets suksessendinger fra sjakk-VM hvor Magnus Carlsen vant.

DEL

Statskanalen endrer ikke stort på opplegget.

Når Magnus Carlsen skal forsvare sin VM-tittel mot utfordrer Viswanathan Anand i Sotsji fra 8. november, mønstrer NRK det samme mannskapet i studio.

Sendingene fra VM i Chennai vekket virkelig sjakkinteressen hos norske TV-tittere, og seertallene var svært gode, i motsetning til effektiviteten ute på arbeidsplassene i Norge.

NRKs lag blir ledet av Line Andersen. Hun skal være programleder og holde trådene samlet i panelet, som består av Torstein Bae og utvalgte gjester. Heidi Røneid skal nok en gang holde orden og øye med folks reaksjoner rundt om på de sosiale mediene.

– Det jeg vet, er at vi også denne gangen skal ha spennende gjester i studio til hvert enkelt parti, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae til NTB.

NRK skal dessuten ha et team i OL-byen fra i vinter og følge VM-kampen på nært hold.

Det er litt over en uke til VM-kampen i sjakk mellom Carlsen og Anand innledes i Sotsji. NRKs sjakkteam er godt i gang med forberedelsene, og eksperten Torstein Bae gleder seg som en guttunge til julaften.

– Det var stor interesse forrige gang, og NRK akter å gjenta suksessen. Vi skal bygge videre på det vi fikk til i fjor, pluss noen nye vrier, sier Bae.

I fjor var blant andre Alex Rosén, Lars Monsen og Erik Thorstvedt innom studio og kommenterte VM-kampen mellom Carlsen og indiske Anand.

Alle er kjente personligheter som kommer fra et annet miljø enn sjakk, men som også viste seg både som habile hobbyspillere og hadde en viss lidenskap for sjakkens mysterier.

– Det er viktig få til en god stemning blant gjestene. Fjorårets gjester viste seg ikke bare å ha god greie på sjakk, men viste også en eventyrlig entusiasme for det vi holder på med, sier Bae. (ANB-NTB)

Artikkeltags