Schleck tatt i doping

Frank Schleck har avlagt positiv dopingprøve under Tour de France.

Frank Schleck har avlagt positiv dopingprøve under Tour de France. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Toppsyklisten Frank Schleck (32) har avlagt positiv dopingprøve med spor etter et vanndrivende stoff, ifølge UCI.

DEL

Luxembourgeren avla den positive dopingprøven under det pågående Tour de France 14. juli, ifølge Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Stoffet som er funnet i urinprøven er oppgitt å være Xipamide. Prøven er analysert ved det WADA-akkrediterte laboratoriet i Châtenay-Malabry.

Syklisten har fått opplyst at han har rett til å be om og overvære analyse av B-prøven innen fire dager.

Alt tyder på at storebroren til tidligere Tour de France-vinner (2010) Andy Schleck blir sendt ut av årets franske treukersritt, der 32-åringen har skuffet og ligger på 12.-plass sammenlagt.

9.45 minutter har Radioshack-rytteren tapt til sammenlagtleder Bradley Wiggins når fem etapper gjenstår.

Vanndrivende stoffer er ulovlige, men ikke prestasjonsfremmende i seg selv. Stoffene kan brukes med henblikk på vektreduksjon, som bidrar til at syklister i Tour de France kan prestere bedre særlig på fjelletapper.

Enkelte av dem kan også fungere som såkalt maskering for andre ulovlige stoffer.

I fjorårets Tour de France endte brødreparet Andy og Fränk Schleck på henholdsvis annen- og tredjeplass sammenlagt i Tour de France. Australske Cadel Evans vant den utgaven.

Tidligere tirsdag ble det klart at lillebror Andy Schleck, som ikke deltar i Tour de France på grunn av skade, har trukket seg fra OL i London.

Schleck-saken legger ytterligere mørke dopingskyer over årets Tour de France. Under rittets første hviledag gikk fransk politi til aksjon mot Cofidis-laget, pågrep og senere siktet syklisten Rémy Di Gregorio for brudd på dopingreglene. (ANB-NTB)

Artikkeltags