Skrubbsulten med lavt spenningsnivå

Cecilia Brækhus gikk på vekta i Musikkens hus i Frederikshavn fredag, skrubbsulten, men med veldig lavt spenningsnivå og klar for sitt livs kamp til nå.

Cecilia Brækhus gikk på vekta i Musikkens hus i Frederikshavn fredag, skrubbsulten, men med veldig lavt spenningsnivå og klar for sitt livs kamp til nå. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Cecilia Brækhus gikk på vekta i Musikkens hus i Frederikshavn fredag, skrubbsulten, men med veldig lavt spenningsnivå og klar for sitt livs kamp til nå.

DEL

Hun veide inn til perfekte 66,3 kg, et hekto mer enn utfordreren og slagmaskinen Anne Sophie Mathis fra Frankrike. Men da Brækhus gikk på vekta hadde hun ikke spist noe som helst siden torsdag, så hun var skrubbsulten og kastet seg over noen matbiter med en gang innveiingen var over.

Men det var ikke bare mat hun var sulten på. Hun sa også til NTB at hun var sulten på å komme seg i ringen og vise den franske sluggeren hvem som er verdens beste kvinnelige bokser, uansett vektklasse.

– Jeg har ikke spist noen siden torsdag, men det er likevel ikke snakk om at jeg må pine meg ned i vekt for å klare vektgrensen i welter. Jeg vil heller si at vekten min er perfekt, men det er klart det skal bli godt å få et ordentlig måltid mat nå, slo Brækhus fast.

– Og hvordan er spenningsnivået vel et døgn før du skal i ringen?

– Jeg vil vel si at akkurat nå er spenningsnivået mitt veldig lavt. Utpå kvelden kommer det nok til å øke gradvis, men nå er jeg rolig, avslappet og veldig fornøyd med at innveiingen er over, fortalte Brækhus.

Hun var innveiingens dronning, selv om hun måtte se opp på nesten ti centimeter høyere Mathis da de to ble stilt opp mot hverandre for å se hverandre inn i hvitøyet til ære for fotografene.

– Det er klart det ikke er det gunstigste å møte en så høy bokser, for hun har jo større rekkevidde enn meg, men jeg har da møtt høye boksere også tidligere, og det er gått bra.

– Amerikanske Jill Emery var vel enda høyere enn Mathis også. Mot slike boksere må jeg forhindre at de drar nytte av høyden og rekkevidden sin. Det gjelder for meg å hindre Mathis i å bruke rekkevidden sin, og det kan jeg gjøre ved å styre kampen. Derfor er det helt klart at det ikke blir avgjørende at hun er litt høyere enn meg, sa Brækhus til NTB etter innveiingen i Frederikshavn.

Hun har jobbet optimalt med både fysisk og psykisk trener før møtet mot Mathis.

– Rent mentalt har jeg lagt mye vekt på å få treningen på et riktig nivå, og det har også vært viktig for meg å jobbe mentalt med å holde fokus i ti runder. Det blir særlig viktig lørdag kveld, sa Brækhus.

Hun la ikke skjul på at treningen hennes, på alle områder, har vært optimal før storkampen lørdag - den kanskje største og viktigste kampen i profesjonell kvinneboksing til nå.

– Jeg føler meg i alle fall råklar, og jeg tror ikke jeg kommer til å få problemer med å sove i natt. Jeg pleier ikke å ha slike problemer før kampene mine, sa hun.

Ikke 1-0

Mange har framhevet at Cecilia Brækhus har en fordel av å bokse på hjemmebane mot Mathis lørdag kveld. Hun kommer til å få støtte fra bortimot 1000 norske tilskuere, og hun er i tillegg blitt en yndling i Danmark.

– Jo da, jeg ser at jeg har en hjemmebanefordel, men det må ikke overvurderes. Det er ikke på ingen måte slik at jeg kommer til å ha en 1-0 ledelse når jeg går i ringen lørdag kveld.

– Jeg vet veldig godt at jeg må jobbe knallhardt for å beholde beltene mine. Dette er den tøffeste kampen jeg noensinne har gått til nå, sa hun til NTB.

Ekspertene ser på kampen som et møte mellom teknikeren Brækhus og sluggeren Mathis. Mange håper at Brækhus skal vinne, for da vil det være duket for en kamp mot Holly Holm, og flere mener det er en mer interessant kamp rent boksemessig enn lørdagens boksefest.

– Cecilia må for all del bruke hurtigheten, det gode fotarbeidet og teknikken sin. Kommer hun derimot til å begynne å slåss mot Mathis, da tror jeg det er kjørt for henne, sa den svenske bokseeksperten Olof Johansson til NTB torsdag.

Brækhus går til kampen med 20 seirer av 20 mulige og er ubeseiret. Anne Sophie Mathis har 26 seirer på 28 kamper, men 22 av seirene hennes er vunnet på knockout. Det tyder på en slagstyrke utenom det vanlige.

Lørdag kveld står slaget om verdens kvinnelige boksetrone i Arena Nord i den nordjyske byen Frederikshavn. (ANB-NTB)

Artikkeltags