Slapp med skrekken

Edvald Boasson Hagen var heldig som slapp unna dagens massevelt.

Edvald Boasson Hagen var heldig som slapp unna dagens massevelt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Edvald Boasson Hagen (25) slapp helskinnet unna den dramatiske massevelten i dagens Tour-etappe.

DEL

Både verdensmester Mark Cavendish og Sky-kompis Bernhard Eisel deiset i asfalten i opp mot 70 kilometer i timen da 2,7 kilometer gjensto. Dermed kunne tyske André Greipel (29) cruise inn til årets første etappeseier i rittet på fjerde etappe.

– Jeg lå ved siden av lagkameratene mine og så at de forsvant etter at Robert Hunter startet å rulle. Jeg vet ikke om det var flaks, men så noe skjedde like foran, bråbremset og greide akkurat å svinge unna. Det var litt tilfeldig at jeg lå i den ytterkanten av våre folk, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Bråbremsen ødela spurten også for nordmannen, som kjempet seg inn til niendeplass på etappen.

– Jeg prøvde min egen sjanse, men måtte bruke mange krefter på å tette en luke etter velten. Det var ikke enkelt med fullt spurtopptrekk av Lotto i front. I spurten hadde jeg ikke flere gir å gå på, og det gikk med så høy frekvens at jeg nesten ikke greide å reise meg opp.

Tilfeldigheter

At Cavendish gikk i asfalten var en kjempenedtur for Sky-laget, som hadde den store favoritten på den 214,5 kilometer lange etappen mellom Abbeville og Rouen i Nord - Frankrike.

I sykkelsporten snur situasjonen seg raskt. Mandag jublet verdensmesteren for karrierens 21. etappeseier. To dager senere trillet en skuffet, sint og lei seg Cavendish til lagbussen med kroppen pepret med skrubbsår.

Bare tilfeldigheter gjorde at det ikke var Edvald Boasson Hagen som led den skjebnen.

– Det var veldig hektisk, og jeg greide akkurat å bråbremse nok til å komme unna. Jeg satt bare og håpet at ingen skulle komme bakfra og kjøre meg ned da jeg først hadde kommet unna, sa Boasson Hagen.

Cavendish ble fraktet til sykehussjekk etter velten. Tilsynelatende så han ut til å ha sluppet unna uten store skader. Også i årets Giro d'Italia veltet briten i en tidlig spurt, men slo tilbake to dager senere med etappeseier.

Annen seier

Lotto-rytter Greipel tok karrierens annen etappeseier i Tour de France. Den første kom i fjor på 10. etappe, der han spurtslo Cavendish. Onsdag endte italienske Alessandro Petacchi på annen- og nederlandske Tom Veelers på tredjeplass.

Sveitsiske Fabian Cancellara beholdt den gule ledertrøyen. Han har sju sekunders ledelse til Sky-kaptein Bradley Wiggins, som er blant de største sammenlagtfavorittene. Edvald Boasson Hagen er fortsatt nummer fem i sammendraget, elleve sekunder bak.

(ANB-NTB)

Artikkeltags