Slutt for Sparta-treneren

Sjur Robert Nilsen slutter i Sparta, her sammen med Morten Carlsson.

Sjur Robert Nilsen slutter i Sparta, her sammen med Morten Carlsson. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sjur Robert Nilsens dager i Sparta ishockeyklubb er talte.

DEL

Grunnet dårlig økonomi gir Sjur Robert Nilsen seg som hovedtrener og sportssjef i ishockeyklubben Sparta, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Nilsen slutter for at Sparta kan spare penger. De siste månedene har det kommet fram at Sarpsborg-klubben er i en prekær økonomisk situasjon.

NM-vinneren fra 2010/11-sesongen har i hele sommer jobbet hardt for å få til et budsjett som Norges Ishockeyforbund kan godta. Laget er avhengig av å få kontroll på økonomien for å få ny lisens for eliteseriespill kommende sesong.

Nilsen har fått mye av æren for Spartas sportslige utvikling og framgang det siste tiåret. Han skal fortsatt ha en rolle i klubbens sportslige utvalg.

– Vi er enig med Sjur om at vi ikke har råd til to heltidsansatte trenere i Sparta slik situasjonen er nå. Sjur har fått oppsigelsen i dag og har sin siste arbeidsdag 31. august, sier daglig leder Morten Carlsson.

– Vi har jobbet med tallmaterialet i sommer, og det ble tidlig klart at vi måtte gjøre mer enn kostnadskuttet på 800.000 som er et absolutt krav for å få lisens. Vi er også pliktig å få et så godt Sparta-lag som mulig denne sesongen. Da blir det ikke riktig å bruke så mye ressurser på to heltidsansatte trenere. Dette kan bidra til å frigjøre litt midler, sier Sjur Robert Nilsen.

Sparta skal hente inn en ny assistenttrener som erstatter for Sjur Robert Nilsen, men det vil bli en mye mindre omfattende stilling.

(ANB-NTB)

Artikkeltags