Sverige sørger over Dale Oen

Alexander Dale Oen døde brått tirsdag.

Alexander Dale Oen døde brått tirsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Han var en stor idrettsmann, men et enda større menneske, sier Therese Alshammar om avdøde Alexander Dale Oen.

DEL

Alshammar er en av Sveriges aller største svømmere gjennom tidene med utrolige 71 internasjonale mesterskapsmedaljer på samvittigheten. Tirsdag fikk hun budskapet om at Alexander Dale Oen hadde gått bort, 26 år gammel.

– Det er utrolig tragisk, og mine tanker går til «Alex» sine nære og kjære, sier Alshammar til den svenske storavisen Expressen – og gir videre sin norske kollega følgende hyllest:

– Han var en stor idrettsmann, men et enda større menneske.

– Klarte ikke puste

Beskjeden om Dale Oens plutselige bortgang utløste sterke reaksjoner i hele det svenske svømmemiljøet. Stjernen Sarah Sjöström er blant dem som tok tapet av kollegaen svært tungt.

– Jeg klarte ikke puste da jeg leste teksten «R.I.P. Alexander Dale Oen». Han ble bare 26 år, og hjertet til Alex har stanset. Det får ikke skje, og det skal ikke skje! Jeg kommer alltid til å huske Alex, sier hun.

Den svenske landslagssvømmeren Jakob Dorch kjente den norske brystspesialisten godt.

– Vi skrev til hverandre på Internett her om dagen. Jeg skal til hans hjemby i helgen, så jeg spurte om han skulle dit. Han sa han skulle komme, sier Dorch til Expressen.

Svensken hadde sett fram til møtet med Dale Oen, men det blir det nå ingenting av.

– Det blir en tomhet og et savn, sier han.

– Plass i alle hjerter

Tidligere reiste norske og svenske svømmere sammen på treningsleir til Sør-Afrika. Emma Igelström møte Alexander Dale Oen der – og har holdt kontakten med nordmannen siden.

– Vi hadde kontakt for ikke mange dager siden. Da var alt kjempefint, og nå får jeg høre dette, sier Igelström til Aftonbladet.

– Jeg ble veldig lei meg, og er fortsatt litt i sjokk, tilføyer hun.

Den svenske brystsvømmeren har gjort comeback og satser fram mot OL i London. Der skulle Dale Oen også vært.

– Ja, sånn er det, men det føles som om man blåser i svømming akkurat nå. Nå tenker man bare på de nærmeste og hvor skjørt livet faktisk er, sier Igelström.

Hun vil aldri glemme sin norske kollega.

– Ettersom han har vært så ydmyk og hyggelig, har han en plass i alle svømmernes hjerter. (ANB)

Artikkeltags