Syklist på catwalken

Bildeserie

Ferskinger på catwalken

Kjetil André Aamodt og Vibeke Skofterud var konferansierer da kleskolleksjonen til den norske OL- og Paralympicstroppen til London ble presentert på Ullevaal Business Center tirsdag.
Artikkelen er over 5 år gammel

- Ikke akkurat det jeg går i til daglig, fastslo Edvald Boasson Hagen da kleskolleksjonen til OL i London ble presentert. Se video og bildeserie!

DEL

Rudsbygdingen var en av modellene da Olympiatoppen presenterte klærne som de norske utøverne skal bruke fra innerst til ytterst under konkurransedagene i den engelske hovedstaden i månedsskiftet juli/august.

Boasson Hagen var også en av de 34 utøverne (20 til OL/14 til Paralympics) som fikk klarsignal til mesterskapet i det første norske uttaket tirsdag.

– Det er første gang jeg har på meg røde bukser, kom det med et glis fra syklisten.

– Men klærne ser veldig bra ut. Det er fine klær. Og det er bra at det er norsk design. Jeg føler meg vel i disse, sa Boasson Hagen til NTB.

Roeren Olaf Tufte og håndballspilleren Karoline Dyhre Breivang var andre utøvere som breiet seg på catwalken.

Der ble alt vist fram under ledelse av konferansierene Kjetil André Aamodt og Vibeke Skofterud. Hovedleverandører av klærne var Phenix og Moods of Norway. Sistnevnte viste kreativitet med blant annet rosemalt mønster på innsiden av mennenes dressjakke og huskeliste på sokkene. Det var også laget en innerlomme på dressene med plass til eventuelle medaljer. På dresskragen sto det «Heia Norge». Kjolene til kvinnene var røde og flotte.

London Calling

– London kaller, sa toppidrettssjef Jarle Aambø da han åpnet det hele. Tonene fra hiten «London Calling» av The Clash strømmet ut av høyttaleranlegget i UBC-salen på Ullevaal stadion.

– Det er spennende med nye leverandører. Det skal være spennende stil, men ikke for spennende heller. De skal favne alle fra de yngste utøverne til de eldste lederne. Den store lakmustesten kommer når vi får se om klærne blir brukt etter OL. Vi har sett at noen har vært veldig flinke til det. Jeg synes at klærne skal inneholde noe rødt, hvitt og blått, og så skal de være funksjonelle. Dette er ikke til å kimse av. Det er en viktig del av det å bygge en troppsidentitet. Derfor bruker vi både tid og ressurser på dette, sa toppidrettssjefen til NTB. (ANB-NTB)

Artikkeltags