Tok dobbel i EM

Orienteringsløperen Olav Lundanes var norsk konge i svenske skoger 17. mai. Dagen etter gikk det like bra.

Orienteringsløperen Olav Lundanes var norsk konge i svenske skoger 17. mai. Dagen etter gikk det like bra. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Orienteringsløperen Olav Lundanes gjorde et nytt kjempeløp og tok sitt annet EM-gull på to dager i Sverige fredag.

DEL

Nordmannen var best fra start til mål på langdistanse. Han endte 1.05 minutt foran sveitseren Matthias Merz. Russiske Valentin Novikov ble nummer tre og var ytterligere 25 sekunder bak Lundanes.

– Jeg har løp helt prikkfritt teknisk, men hadde ikke like bra «trykk» i beina som dagen før. På mellomdistansen var jeg i toppslag, nå var jeg i bra slag. Men jeg er kjempefornøyd med løpet og mitt andre EM-gull på to dager, sa Olav Lundanes.

24-åringen ble verdensmester på langdistanse i Trondheim i 2010.

– Olav er råsterk fysisk og samtidig veldig bra skolert teknisk. Han er en komplett o-løper. Men likevel jobber han hver dag for å utvikle seg, sier landslagssjef Petter Thoresen om sin elev.

Norge hadde ikke vunnet gull i orienterings-EM siden 2008.

– Jeg prøvde å spare litt på formen i april for å være på topp nå i mai, men dette er over all forventning, sa Lundanes.

Gullet var tidenes sjuende norske i EM. Tidligere har Anne Margrethe Hausken (2), Hanne Staff (2) og Magne Lystad vært europamestere i orientering.

Landslagskollega Anders Nordberg var lenge med i medaljekampen, men løp til slutt inn til fjerdeplass.

– Jeg er godt fornøyd med mitt løp. Jeg har en postbom og ett veivalg som kanskje ikke var helt optimalt. I forhold til Olav mangler jeg det siste lille på toppfarten. Men det er ikke avskrekkende langt opp. Samtidig er jeg ikke overrasket over at han vinner, sa Nordberg.

Med Nordberg på fjerdeplass og Hans Gunnar Omdal på 9.-plass, kan landslagssjefen glede seg til stafetten søndag. Da har han også torsdagens bronsevinner, Carl Waaler Kaas, å spille på.

Tone Wigemyr og Mari Fasting leverte fine prestasjoner blant kvinnene, og løp inn til 6.- og 7. plass. Simone Niggli fra Sveits vant. (ANB-NTB)

Artikkeltags